Skjøt kompisen ved et uhell

De fire kameratene hygget seg med reker og vin da den ene skulle vise fram revolveren sin. Ved et uhell avfyrte han et dødelig skudd på kloss hold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avdøde, en 45-åring fra Folldal kommune i Hedmark, ble truffet av skuddet like før klokka 02.30 natt til lørdag.

- En av de fire, en mann i 50-årene fra Folldal, skulle vise fram en revolver. Han visste ikke at det var ammunisjon i våpenet, og trakk av.
Skuddet traff 45-åringen i brystregionen fra få meters hold, opplyser politiinspektør Lars Stensrud i Østerdal politidistrikt og lensmann Kjell E. Fossbakken ved Alvdal og Folldal lensmannskontor.

Får straff

Lensmannsbetjentene fikk melding om en skyteulykke i Folldal sentrum like etter 02.30. Betjentene var bevæpnet. Det ble raskt klart at det dreide seg om en tragisk ulykke.

- Både mannen som skjøt og de to andre kameratene er avhørt, og de har forklart seg samstemmig. Det er ikke tvil om hva som har skjedd, sier politiinspektør Stensrud til Dagbladet.

Hyggekveld

Ifølge lensmann Fossbakken var det en helt ordinær vennesammenkomst med reker og vin i en leilighet i Folldal sentrum. Da det ble snakk om våpen, dro den ene fram en revolver.

- Vi har klarlagt at det dreier seg om uaktsomhet ved bruk av våpen. Mannen som skjøt vil bli straffefulgt. Han har foreløpig status som siktet. Vi avventer obduksjonsrapporten og åstedsundersøkelsen, sier politiinspektør Stensrud.

Mannen er foreløpig siktet for uforsiktighet med våpen med døden til følge.