Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjøt med AK-47 mot restaurant i Oslo. Nå ber politiet om tips

Politiet ønsker hjelp fra publikum etter skytingen midt i Oslo sentrum natt til mandag.

BER OM HJELP: Politiet ber om hjelp til å identifisere personen som skjøt flere skudd mot Harmoni restaurant i Oslo natt til mandag 5. februar litt over klokken 03. Video: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo ønsker tips fra publikum om hvem som natt til mandag skjøt flere skudd mot Harmoni restaurant i Torggata i Oslo.

Skytingen skjedde litt over klokka 03.00 natt til mandag. Ingen ble skadd i hendelsen.

- Vi har grunn til å tro at dette var et målrettet angrep mot denne restauranten, og at den ikke var et tilfeldig mål for skytingen, sier politiadvokat Jorid Kile.

Brukte AK-47

Det ble brukt et kraftig automatvåpen av typen Kalasjnikov AK-47.

LA FRA SEG VÅPEN: Våpenet, et kraftig automatvåpen av typen Kalasjnikov AK-47, ble lagt igjen utenfor restauranten. Foto: Politiet
LA FRA SEG VÅPEN: Våpenet, et kraftig automatvåpen av typen Kalasjnikov AK-47, ble lagt igjen utenfor restauranten. Foto: Politiet Vis mer

- Gjerningspersonen kom gående fra Skippergata, krysset Storgata og gikk opp Pløens gate mot Youngstorget. Der tar skytteren til venstre inn Torggata og går mot restauranten som ligger i Torggata 8. Gjerningspersonen skyter en rekke skudd mot restauranten før våpenet legges på bakken. Personen løp tilbake samme vei.

Siste sikre observasjon er når gjerningspersonen krysser Storgata og løper inn Skippergata ca klokken 03:05.

Gjerningspersonen var kledd i mørke klær. På buksa er det en langsgående rød stripe. Personen hadde på seg sorte sko med hvite felter, opplyser politiet.

ETTERLYST: Politiet etterlyser denne personen. Foto: Politiet
ETTERLYST: Politiet etterlyser denne personen. Foto: Politiet Vis mer

Svært alvorlig

-Politiet ser svært alvorlig på skytingen, og ønsker kontakt med alle som mener de gjenkjenner personen på video og bildene fra hendelsen, sier Kile. Politiet ønsker også kontakt med personer som var i dette området før og etter kl 03 natt til mandag, og kan sett noe som er interessant for politiet.

Politiet ber om tips på telefon 22 66 99 66 eller på kriminalvakten.oslo@politiet.no.

Flere vitner ringte politiet og sa de hørte smell og at de så noen skyte mot utestedet natt til mandag. Rundt fire personer var vitne til hendelsen.

Aftenposten snakket mandag med innehaveren av restauranten.

- Vi har ikke mottatt noen trusler eller blitt forsøkt presset for beskyttelsespenger. Derfor er dette et stort sjokk for meg, sier innehaveren

Han kommer fra Asia, men har bodd størsteparten av sitt liv i Norge.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!