Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjøt med hagle mot sove- rommet til erfaren politimann

- Han er svært preget av hendelsen.

ETTERFORSKER DATATRAFIKK: Politiet, ved Bengt Ivan Blom (i midten), tror skuddene ble avfyrt om natta. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
ETTERFORSKER DATATRAFIKK: Politiet, ved Bengt Ivan Blom (i midten), tror skuddene ble avfyrt om natta. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Huset som er blitt beskutt ligger ved fylkesvei 767, mellom Sandvika og Broum på Otterøya. Episoden fant sted mellom 11. og 16. desember, og politiet jobber utfra en teori om at skuddene ble avfyrt om natta.

Politiet opplyser overfor Namdalsavisa at huset som ble beskutt benyttes «svært hyppig» av polititjenestemannen og hans familie.

Tilfeldigheter — Kun tilfeldigheter gjorde at ingen ble skadet under episoden, sier etterforskningsleder Bengt Ivan Blom ved Namsos-politiet til lokalavisa.

— Ladninga knuste et soveromsvindu i husets andre etasje. Vi antar at skuddet er avfyrt fra en bil i fart en eller annen gang mellom 11. og 16. desember, sier Blom.

Polititjenestemannens fritidsbolig ligger i nærheten av et annet vanlig bolighus, som ikke ble skutt på. Derfor legger politiet til grunn at politimannens bolig var et planlagt mål.

- Planlagt - Han er i likhet med familien fortsatt veldig preget av hendelsen. Han var i ferd med å pynte til jul da han oppdaget hva som hadde skjedd, sier Blom til Namdalsavisa, og legger til at politiet nå jobber med å skaffe informasjon om blant annet mobilbruk i området.

Administrasjonssjef Rolf Ove Viken ved politiet i Nord-Trøndelag utelukker ikke at det er snakk om en direkte hevnaksjon.

— Det er vanskelig å tro at dette ikke er planlagt, sier Viken.

Namdals-politiet kunne ikke kommentere saken ytterligere overfor Dagbladet i dag. Hva slags konkrete saker mannen har jobbet med er ikke kjent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!