Skjøt medelev, og trolig foreldre og søster

USA er rammet av en ny skytetragedie på en skole. Minst en elev ble drept og rundt 25 såret da en ungdom løsnet skudd i kantinen på en skole i Springfield i Oregon i morges, trolig etter å ha drept både foreldrene sine og søsteren sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Øyenvitner forteller at gutten klatret opp på et bord i spisesalen og skjøt vilt rundt seg med en 22-kaliber halvautomatisk rifle. Da magasinet var tomt, la han fra seg geværet og forsøkte å trekke en pistol eller revolver, men ble lagt i gulvet av

medelever som holdt ham fast til politiet ankom. De resolutte ungdommene reddet trolig flere liv.

Den mistenkte er førsteårsstudent ved gymnaset og skal ha blitt utvist dagen før fordi han hadde med seg våpen i klassen. Torsdag morgen kom han til skolen i lang frakk og ble bedt om å gå hjem, men tok seg i stedet inn i kantinen.

Hjemmet omringet

Politiet bekreftet at en person ble arrestert, mistenkt for å ha skutt mot elever på Thurston high school. Et par timer senere fant politiet to døde i gutens hjem i Springfield.

Tre elever ble brakt til sykhus med livstruende skader, for fire andre ble tilstanden betegnet som kritisk. Flere av dem som fikk legebehandling, var ikke truffet av skudd, men lettere skadet i panikken som oppsto.

Anholdt dagen før

Rasende foreldre gjentok etter skytingen ryktet om at gjerningsmannen var blitt anholdt for våpenbesittelse dagen før, og spurte fortvilet hvordan han kunne slippes løs og møte opp på skolen igjen neste dag med to våpen.

- Han snakket ofte om at det ville være artig å drepe noen, fortalte medeøeven Robbie Johnson. - I går truet han med å hevne utvisningen.

Gymlærer Gary Bowden mente mellom 300 og 400 elever befant seg i kantinen da skuddene falt.

- Det er på tide vi nedruster, sa den sjokkerte læreren.

- Hvis jeg stryker en elev, risikerer jeg at han kommer for å skyte meg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer