Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjøt mot afrikanske migranter - politiet fant Hitler-bok i mannens bolig

Luca Traini (28) sier han er klar over hva han har gjort.

BESLAG: Politiet har beslaglagt boka til Adolf Hitler «Main Kampf» og andre nazistiske bøker hjemme hos mannen som skjøt mot afrikanske migranter i Italia lørdag. Foto: Politiet
BESLAG: Politiet har beslaglagt boka til Adolf Hitler «Main Kampf» og andre nazistiske bøker hjemme hos mannen som skjøt mot afrikanske migranter i Italia lørdag. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag formiddag åpnet Luca Traini (28) ild mot afrikanske migranter i den italienske byen Macerata.

Etter angrepet skal han ha gått ut av bilen og gjort en fascistisk hilsen.

Funnene politiet har gjort i mannens bolig knytter han til 28-åringens høyreekstreme ståsted.

I forbindelse med siktelsen har politiet ransaket hjemmet hans og blant annet funnet kopi av boka «Min kamp», som er Adolf Hitlers ideologiske manifest. Politiet skal også ha funnet andre publikasjoner knyttet til nazisme og et flagg med et keltisk kors, skriver The Guardian.

28-åringen er siktet for drapsforsøk etter at han skjøt fem menn og én kvinne fra en bil, skriver The Guardian. Alle er innlagt på sykehus med skader. De skadde er mellom 22 og 33 år og er opprinnelig fra Ghana, Gambia, Nigeria og Mali, ifølge den italienske kringkasteren RAI.

Hevn

En talsmann for politiet i Macerata sier 28-åringen har forklart at «han visste hva han har gjort» og skal ikke ha vist noen form for anger.

Italienske myndigheter mener rasehat var motiv for angrep på afrikanere.

Ifølge den italienske kanalen Sky TG24 skal skytingen mot afrikanerne vært hevn mot det som skjedde torsdag forrige uke. Torsdag ble en italiensk kvinne funnet drept og partert i Macerata og den hovedmistenkte i saken er en migrant fra Nigeria.

TV-bilder viste pågripelsen av den mistenkte mannen med barbert hode ved byens krigsminnesmerke, ifølge NTB. Et bilde av ham tatt etter at han var tatt hånd om av politiet, viser at han har et symbol som gjerne brukes av nynazister tatovert på panna, en såkalt wolfsangel eller ulvehake.

SKJØT FRA BIL: 28-åringen skjøt seks afrikanere fra denne bilen lørdag. Foto: NTB scanpix
SKJØT FRA BIL: 28-åringen skjøt seks afrikanere fra denne bilen lørdag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Politiker

Traini er en politiker fra ytre høyre og var i fjor kandidat for partiet Lega Nord i kommunestyrevalget i byen Macerata. Mannen ble ikke valgt inn.

Partiet er mot innvandring og EU, og for større provinsielt selvstyre. Lega Nord er en del av eksstatsminister Silvio Berlusconis høyrekoalisjon, som leder på meningsmålingene før det i mars skal avholdes valg på ny nasjonalforsamling.

PÅGREPET: To timer etter at 28-åringen begynte å skyte, ble han pågrepet. Foto: NTB scanpix
PÅGREPET: To timer etter at 28-åringen begynte å skyte, ble han pågrepet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Attilio Fontana, partiets førstekandidat i Lombardia i Nord-Italia, uttalte seg nylig om Italias «hvite rase», ifølge NTB.

- Dette er ikke et spørsmål om å være fremmedfiendtlig eller rasistisk, vi kan ikke ta imot alle fordi vi kan ikke få alle til å passe inn i landet, sa han i et intervju med partiets egen radiokanal Radio Padania.

Innvandring kommer til å være det store temaet når italienerne går til urnene 4. mars. Mer enn 600 000 flyktninger har kommet til Italia med båt de siste fire årene, skriver Sky News.

Matteo Salvini, lederen for det innvandringskritiske partiet Northern League, har lovet at dersom han kommer til makta skal 150 000 innvandrere returneres til hjemlandet sitt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling