Skjøt mot folk på to grillfester i USA

En person er drept og sju andre skadd etter at en mann begynte å skyte mot folk folk på gata i Baltimore.

ÅSTED: Politiet jobbet i natt norsk tid på åstedet for skytingen vest i Baltimore. Foto: AP Photo/Steve Ruark
ÅSTED: Politiet jobbet i natt norsk tid på åstedet for skytingen vest i Baltimore. Foto: AP Photo/Steve RuarkVis mer

NEW YORK (Dagbladet): Politiet jaktet natt til mandag fortsatt på gjerningsmannen som åpnet ild på gata i Baltimore i USA søndag ettermiddag.

Politiet mener han skjøt mot tilfeldige ofre som var samlet for å lage mat sammen på fortauene på to sider av gata i det fattige boligstrøket.

Skytingen startet klokka 17 lokal tid i et område vest i byen.

- Veldig feig

- Det var en veldig tragisk og veldig feig skyting, sier politimester Michael Harrison på en pressekonferanse, ifølge AP.

Baltimore er en av USAs fattigste storbyer. Det er også en av landets mest voldelige byer, og i løpet av de to siste åra har det vært mer enn 300 drap i byen som har en befolkning på størrelse med Oslo.

Beboere i området skal ha vært samlet til to grillfester på hver sin side av gata søndag ettermiddag da gjerningsmannen dukket opp og begynte å skyte. Han rømte fra åstedet til fots.

Døde bak kirke

En mann som ble truffet av skuddene, kollapset og døde bak en kirke like i nærheten. Sju andre personer ble skadd. Skadene skal ikke være livstruende.

- Hendelsen hadde ikke noe med kirken å gjøre. Jeg ønsker å gjøre det veldig tydelig, sier fungerende ordfører, Jack Young, på en pressekonferanse ifølge AP.

Politiet ber nå publikum om hjelp til å løse saken.

- Noen vet noe. Disse tingene skjer ikke bare ved en tilfeldighet. Folk vet hvem som står bak disse skytingene, sier Young.

Ifølge Baltimore Sun har politiet så langt bare beskrevet skytteren som «en svart mann».