Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjøt mot kirke, gjemte seg på legevakta

Politiet evakuerte sykepleiere og pasienter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store politistyrker jaktet på en navngitt mann fra klokka 14.20 i ettermiddag, etter at han løsnet skudd mot Salemkirken i Valdresgata i Oslo.

Politiet slo blant annet til mot en adresse i nærheten av Holmlia, før de fikk tips om at våpendesperadoen skjulte seg blant pasientene på Oslo legevakt.

Bygningen ble evakuert, og et 20-talls sykepleiere, pasienter og ambulansepersonell sto på utsiden da politiet slo til rett før klokka 16 i ettermiddag. Den pågrepne ble ført ut fra stder iført håndjern.

- Mannen er akkurat pågrepet på legevakta og alt er under kontroll, sier sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt.

Skjøt mot kirke

Ingen ble skadd da mannen løsnet skudd mot kirka, men politiet opplyser at det fort kunne ha gått liv i skytedramaet. De involverte skal være sigøynere.

- Vitner har forklart at vedkommende truet en mann med en pistol utenfor kirken. Personen som ble truet klarte å slå til våpenet slik at skuddet som gikk av traff et vindu i kirken i stedet, sier innsatsleder Thor Langli.

Inne i kirken foregikk det en dåp. 

LEGEVAKTA: Mannen ble pågrepet på legevakta i Oslo. Foto: Harald Klungtveit
LEGEVAKTA: Mannen ble pågrepet på legevakta i Oslo. Foto: Harald Klungtveit Vis mer
- Dramatisk

Politiets innsatsleder på stedet opplyser at pistolskuddet gikk gjennom et vindu i kirka. Den var full av både voksne og barn i forbindelse med dåpen.

- Kirken var stappfull og det var mange barn der. Det var veldig dramatisk sier en av kirkegjengerne til Dagbladet.no.

- Det var folk både i og utenfor kirka da dette skjedde. Det er bare flaks at ingen ble skadd, sier Belle.

Mannen som skal ha vært målet for angrepet sitter nå i avhør. Pistolmannen forsvant fra stedet i en stasjonsvogn.

Den pågrepne er tidligere domfelt og en kjenning av politiet.  Han er i familie med personen som ble utsatt for angrepet.

Direktør ved Oslo Legevakt, Endre Sandvik, berømmer sine egne sikkerhetsvakter for at de fort tok kontroll over situasjonen.

- De evakuerte områdene og låste dørene slik at ikke pasienter kom til skade. Men situasjonen var ikke så veldig dramatisk, sier Sandvik til Dagbladet.no. Han mener sikkerheten er god ved legevakta.

- Vi har alltid tre sikkerhetsvakter og vi har et godt samarbeid med politiet, sier Sandvik. Han sier at han personlig har fulgt opp de ansatte som var involvert i episoden.

image: Skjøt mot kirke, gjemte seg på legevakta

- Det gjør vi alltid og jeg har selv snakket med sikkerhetsvaktene etter hendelsen, sier Sandvik.

Dagbladet.no følger saken.

BLE EVAKUERT: Pasienter og ansatte ble evakuert til ambulansegarasjen.
LØSNET SKUDD: Mannen skjøt mot Salemkirken i Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media