Skjøt mot «levende skjold»

Det brøt ut panikk da israelske soldater skjøt mot en gruppe kvinner i Gaza i dag. Kvinnene var beordret ut som «levende skjold» av Hamas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En kvinne ble drept og ti skadd i kaoset utenfor en moské i Gaza i dag, melder nyhetsbyrået Ap. Hele episoden skal ha startet for et lite døgn siden:

Militante palestinere gjemte seg inne i en moské da israelske tropper omringet Beit Hanoun i det nordlige Gaza. Mennene gjemte seg i moskéen, mens israelske stridsvonger og soldater omringet bygningen, melder israelske talsmenn og palestinske sikkerhetspersoner.

Tåregass

Israelske soldater skal så ha kastet tåregass mot moskéen for å få de militante ut av bygningen. Uten resultat.

I morges skal så Hamas, via egen radiokanal, ha bedt landsbyens kvinner om å møte opp utenfor moskéen i Beit Hanoun for å være skjold for de militante. Rundt hundre kvinner skal ha gått mot moskéen etter Hamas\' radiooppfordring, melder BBC. 

Kvinnene skulle fungere som «menneskelige skjold» sånn at de militante kunne rømme, melder både Ap og BBC.

- Vi risikerte livene for å befri våre sønner, forteller Um Mohammed, en kvinne i 40-åra, til nyhetsbyrået Afp.

Det var da kaoset startet. En israelsk militærtalsmann forteller BBC at rundt 12 palestinske militante rømte ved at de gjemte seg mellom kvinnene, som fungerte som menneskelige skjold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer