Skjøt mot oppblåsbare dokkehoder

Forsvaret rystes av en ny skytevideo-skandale med soldater og befal involvert. En fenrik i Hæren er suspendert etter at han skjøt mot et hode og oppblåsbare dokker i en bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I tre nye videoer som sirkulerer på Internett, skyter og sprenger ei gruppe norske soldater og minst ett befal forskjellige gjenstander.

Blant annet sprenges en personbil og sexdokker, og hodet på ei utstillingsdokke prepres med maskingeværkuler. En dataserver, blomsterpotter og en lekebåt i en hagedam blir sprengt.

Soldatene er utstyrt med kraftige våpen som AG 3, Glock håndvåpen og maskingeværet MG 3.

Soldatene har også brukt en av Hærens stormpanservogner ureglementert i videoopptakene. Blant annet avfyres to skudd fra panservogna mot personbilen. Da bilen sprenges, er den fylt med 60 liter bensin.

Filmene er klippet i en musikkvideoaktig stil med heftige rytmer, blant annet tysk nazi-inspirert musikk. Soldatene er kledd i Forsvarets uniformer utstyrt med det norske flagget på skuldra.

Opptak på Rena

I filmen roper en av soldatene «Dø, din jævel!» mens de bytter på å skyte.

Flere ganger utsetter soldatene seg selv for fare ved at ammunisjonen de bruker, kan rikosjettere tilbake. Noen av opptakene er gjort på Rena leir, og de tre filmene har fått navnet «Sprengningskameratene» 1, 2 og 3.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer