INFORMERTE: David Brown, politistasjonsjef i Dallas, informerte pressen. Foto: AP / LM Otero / NTB scanpix
INFORMERTE: David Brown, politistasjonsjef i Dallas, informerte pressen. Foto: AP / LM Otero / NTB scanpixVis mer

Skjøt mot pansret varebil og plasserte eksplosiver ved politistasjon i Dallas

Politiet er i forhandlinger med angriperne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet er i forhandlinger med angripere som skjøt mot en politistasjon i Dallas i den amerikanske delstaten Texas lørdag.

Angrepet skjedde natt til lørdag lokal tid. Opptil fire personer skal være involvert, ifølge øyenvitner. Ingen politifolk er såret, men en av angriperne skal ha sagt til politiet at han er skadd.

Angriperne flyktet fra politistasjonen i det som beskrives som en pansret varebil da politiet besvarte ilden. Politiet tok opp jakten og en ny skuddveksling oppsto utenfor en restaurant. Angriperne befant seg lørdag morgen lokal tid fortsatt i bilen utenfor restauranten, og politiet var i forhandlinger med dem.

Flere bager ble funnet i området rundt politistasjonen. En av dem inneholdt eksplosiver som gikk i lufta da en robot forsøkte å uskadeliggjøre dem.

Politimesteren i Dallas, David Brown, sier motivet for ugjerningen ikke er kjent, men forteller at en av de mistenkte har sagt hva han heter. En mann med samme navn har vært involvert i familievoldssaker, ifølge Brown. Den mistenkte anklager politiet for å ha tatt fra ham sønnen.

Politiet har evakuert folk fra området rundt parkeringsplassen der bilen står.

(NTB)