Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjøt mot passasjer og politi

Mann i 20-åra pågrepet etter dramatikk på toget. Mann truffet av prosjektil.

Politiet melder at de har pågrepet en mann i 20-åra etter at en person ble truffet av et prosjektil om bord på et tog.

Mannen ble pågrepet på Årnes stasjon i Akershus i ettermiddag.

Politiet melder at den pågrepne skjøt med fyrverkeri mot politiet da de skulle pågripe ham, og at patruljen måtte bruke pepperspray for å få kontroll på ham.

Mannen i 20-åra, som er en kjenning av politiet bosatt i Oslo, ble kjørt arresten etter den dramatiske hendelsen.

- Kraftig smell og kruttrøyk

Ifølge operasjonsleder Gisle Sveen er det flere overvåkningskameraer på toget og perrongen. I tillegg var det flere vitner som skal ha sett hendelsen.

- Det var en spesiell hendelse. Prosjektilet har bare gjennom det ytterste tynne laget med metall. Det er altså ikke snakk om voldsom kraft. Det opplevdes likevel dramatisk fordi det var et kraftig smell og kruttrøyk, sier han.

Det er uvisst om prosjektilet er avfyrt med en luftpistol eller et annet type våpen. Vedkommende som ble truffet ble ikke skadd. Prosjektilet gikk inn i headsetet som han hadde på hodet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 13.05 i ettermiddag. Det var flere vitner til hendelsen, som blir omtalt som dramatisk.

- Han hadde sittet på et tog og hørt på musikk med et headset. Plutselig hadde et metallprosjektil truffet den ene koppen på headsettet, forteller operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Skjøt med fyrverkeri

Politiet rykket ut med flere patruljer til toget og perrongen på Årnes stasjon. Flere hørte dette som en kinaputt.

Da politiet forsøkte å pågripe ham, skjøt han mot dem med det som beskrives som fyrverkeri.

- Det er funnet noe på ham som kan linke på ammunisjon fra startpistol eller liknende. Vi har også søkt etter våpen uten å ha funnet noe. Mannen er heller ikke særlig snakkesalig, sier Sveen.

Ifølge han skal både den mistenkte gjerningspersonen og fornærmede ha gått på toget i Kongsvinger som gikk i retning Oslo.

- Da gjerningspersonen skulle gå av toget, skal han ha stoppet i midtgangen og skutt mot fornærmede, sier operasjonslederen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media