Skjøt mot politi under biljakt

Væpna politistyrker saumfarer Sandvika på jakt etter to ransmenn som i natt skjøt mot politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skuddvekslingen skjedde under en biljakt på E18 like før klokken 02 i natt. Et eller flere skudd ble avfyrt mot politibilen, men ingen kom til skade.

De mistenkte ransmennene bråstanset i Sandvika sentrum og la på sprang. Store, bevæpnede politistyrker jakter nå på to menn.

En bensinstasjon på Hønefoss ble ranet i 01-tida i natt av to menn med handvåpen og hagle. De forlot stedet i en bil som politiet fikk et godt signalement på. Omkringliggende politi ble varslet.

Klokken 01.45 observerte politiet i Asker og Bærum en bil som passet beskrivelsen, og de la seg på hjul bak denne. Biljakten startet ved Solihøgda. I stedet for å stanse for politiet, tråkket sjåføren inn gassen. Jakten foregikk i høy hastighet over noen kilometer. Like før Sandvika ble det skutt fra fluktbilen, og politiet valgte å holde avstand.

Innen politiet kom til den forlatte bilen, hadde mennene fått et godt forsprang. Hundepatruljer er på stedet, og politiet fastholder overfor Dagbladet :på nettet at de har spor de følger selv om jakten så langt har vært resultatløs.

Det ble funnet en revolver og en pumpehagle i den forlatte bilen, men politiet utelukker ikke at mennene fortsatt kan være bevæpnet. De skal ha båret på en bag idet de løp fra fluktbilen. Asker og Bærum politidistrikt har fått bistand fra Oslo og Drammen politidistrikt.