Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjøt mot politiet

TROMSØ (Dagbladet): Den 30 år gamle mannen truet først samboeren med et ladd haglgevær, før han løsnet skudd som traff en politibil i et boligfelt i Kjøllefjord i Finnmark natt til i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samboeren klarte å rømme ut av boligen med en del av ammunisjonen. Politimesteren i Vadsø ga ordre om bevæpning av betjentene i Kjøllefjord, som rykket tilbake til huset der mannen hadde forskanset seg.

Kastet våpenet

I et par timer på morgenkvisten i går holdt geværmannen og politiet stillingen, før partene oppnådde kontakt over telefon.

- Mannen ønsket å snakke med en bestemt lensmannsbetjent. Etter ei tid gikk han med på å kaste våpenet ut vinduet, og han ble pågrepet uten problemer like etterpå, opplyser politiinspektør Christine Fossen Gangåssæter i Vadsø til Dagbladet.

Kom fra fest

I morgen vil politiet ta stilling til om mannen skal framstilles for varetektsfengsling. Han hadde vært på fest i Kjøllefjord og var kraftig beruset da han tok fram våpenet og ble truende overfor familie og politiet.

Samme natta truet han over telefon med å drepe en annen person i det lille fiskeværet i Finnmark. Mannen var ikke i stand til å bli avhørt i går.
Ifølge politiinspektør Gangåssæter avfyrte mannen to skudd mot politiet, hvorav ett traff bilen. Det var bare siktede og hans samboer som oppholdt seg i eneboligen da han ble aggressiv og truende slik at kvinnen måtte flykte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!