Skjøt mot politiet

Den desperate raneren skjøt 11 skudd mot politiet da han kom ut fra Kreditkassens filial i Bogstadveien i Oslo. Forbipasserende var forskrekkede øyenvitner til at den væpnede og maskerte raneren tiltvang seg en forbipasserende bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet hadde raneren et stort automatvåpen da han stormet ut av Kreditkassens filial i Bogstadveien i Oslo. Da politiet prøvde å stoppe ham skjøt han elleve skudd, mange av dem traff politibilen. Raneren avfyrte også skudd inne i banken.

Politiet var bevæpnet men avfyrte ingen skudd mot raneren. Flere av skuddene gikk gjennom bildørene.

-Det var bare flaks at politifolkene ikke ble skadd, sier stasjonssjef Bjørn Hansen ved Majorstua politistasjon til Dagbladet.no.

Det satt to politimenn i bilen, og de skal etter forholdene ha det bra. Bilen måtte taues vekk.

- Folk løp vekk, det var som en skikkelig film, sier et øyenvitne som stod like ved til Dagbladet.no

Etter å ha satt politiet ut av spill, stoppet han en bilist i en Toyota Hiace like utenfor banken, og truet ham til å gi fra seg bilen. I Vibesgate forlot han denne bilen, og truet til seg en ny bil, en Peugoet fra et låsfirma.

Ifølge politiet dreier det seg om en hvit Peugot Partner med «Låsgruppen» skrevet på siden. Bilen er nå funnet på Tjuvholmen ved Aker Brygge.

Skjøt inne

Raneren slo til mot Kreditkassens filial i Bogstadveien i Oslo sentrum i formiddag. Politiet har sperret av et stort område rundt banken. Det er foreløpig ikke meldt om skadde i forbindelse med ranet.

- Det ble avfyrt skudd inne i banken, men det ser ut som om de ikke er rettet direkte mot noen personer, sier vaktleder John Gundersen ved kriminalvakta i Oslo.

Rankeren kom seg unna med et ukjent pengebeløp.

Raneren er fortsatt på frifot. Ifølge øyenvitner var han kledd i en grålig feltuniform eller kjeledress og hadde finlandshette på. Flere øyenvitner har meldt at det sto «Politi» på ryggen av jakka.

Dagbladet.no følger saken.

FLAKS: Flere av skuddene gikk gjennom bildøra på politibilen, men ingen kom fysisk til skade.
<B>SKJØT MOT POLITIET: Like etter at raneren kom ut, skjøt han 11 skudd mot politiet.
RUSLET UT: Bildene fra bankens overvåkingskamera viser at raneren gikk i politi-uniform, og at han ruslet ut av banken, mens kvinnen bak skranken gjemmer seg under skrivebordet.
SPERRET AV: Forskrekkede forbipasserende ble øyenvitner til det brutale ranet.