Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjøt mot politiet

En 47 år gammel mann forskanset seg i et hus i Lofoten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bevæpnet politiet omringet søndag boligen ved Gravdal vest i Lofoten, der en 47 år gammel mann hadde forskanset seg og truet politiet med et haglegevær. Da den første politipatruljen kom til boligen i ett-tiden søndag ettermiddag, gikk mannen ut på trappa og skjøt mot betjentene.

- Mannen avfyrte fem skudd, sier stabssjef Magne Nilsen ved Midtre Hålogaland politidistrikt, til Dagbladet.no.

Ingen av politibetjentene ble skadd. Politiet forsøkte å få til en avtale med mannen via megafon, men mannen nektet å komme ut av boligen. Flere ambulanser var på stedet.

- Kommunikasjonen var litt av og på, og samtalene vi har med mannen, var korte, sa operasjonsleder Kåre Minkvold ved Midtre Hålogaland politidistrikt, til Dagbladet.no.

Det var mannens kjæreste som meldte fra til politiet om at mannen hadde forskanset seg i boligen. Hun kom hjem til 47-åringen søndag formiddag og oppdaget våpenet i boligen. 

Mannen var alene i huset og beruset. De nærmeste naboene ble evakuert og resten av beboerne i området ble bedt om å holde seg innendørs. 

- Vi føler vi har kontroll i den betydning at vi har omringet boligen, sa operasjonslederen i 17-tiden søndag.

Mannen ble pågrepet av politiet ca. klokka 1800 søndag.

image: Skjøt mot politiet
AMBULANSE PÅ STEDET: En mann forskanset seg i en bolig på Balstad og avfyrte flere skudd mot politiet. Ambulansepersonell var på stedet. Foto: MMS-foto
AMBULANSE PÅ STEDET: En mann forskanset seg i en bolig på Balstad og avfyrte flere skudd mot politiet. Ambulansepersonell var på stedet. Foto: MMS-foto Vis mer