Skjøt mot presidentens kontor

En ukjent mann løsnet i dag flere skudd mot president Boris Trajkovskij kontor i Makedonias hovedstad Skopje i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokalt politi opplyser til CNN at ingen ble skadet under skytingen. Skuddene ble løsnet fra en bil i bevegelse foran presidentens kontorbygning.

Makedonske myndigheter har satt inn store styrker for å bekjempe de albanske opprørerne i landet, og statsministeren sier i dag at han vil erklærte krig etter at fem soldater ble drept av etniske albanere. Det er den makedonske nasjonalforsamlingen som formelt må erklære krig, og det kreves to tredjedels flertall for å bli vedtatt.

Makedonia erklærte krig også i mai, men ble overtalt til å trekke den tilbake etter press fra vestlige land. De fryktet at en krigserklæring kunne sette hele Balkan i brann igjen.

- En kraftig militær reaksjon er eneste vei for å oppnå fred, sier statsminister Ljubco Georgievskij.

Drapet på de fem soldatene skjedde natt til i dag. Ifølge offisielle kilder skal de ha eskortert medisinsk personell da de ble drept i et bakholdsangrep.

Seks andre ble skadet i angrepet ved byen Tetovo. Byen regnes som sentrum for de etnisk-albanske opprørerne i landet, melder nyhetsbyrået Reuters.

Drapene i natt var det største nederlaget for den makedonske hæren siden opprørerne startet sin offensiv i februar i år.

(Dagbladet.no)