Skjøt mot ubevæpnet politi

Oslo-politiet knytter kveldens skyteepisode mot en politibil i Gamlebyen til gjengkriminaliteten i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store politistyrker utstyrt med skuddsikre vester og håndvåpen trukket, gjennomsøkte i kveld en industritomt i Oslo sentrum. Det skjedde etter at to skudd ble avfyrt under en politikontroll i Oslogata. Både voksne og barn ble evakuert fra området, som huser flere selskaper og speditører.

Tok ingen sjanser

Minst ti politienheter deltok i den store aksjonen. Mannskaper fra beredskapstroppen i Oslo bisto de ordninære polititjenestemennene i aksjonen. Også tjenestemenn fra hundepatruljen deltok i søket.

Varselskudd

Dramaet begynte i Oslogate ved 16.30-tida. En patrulje stanset en personbil for å undersøke de som satt i den nærmere. Det var tre eller fire menn i bilen. En av mennene kom ut da de ubevæpnede tjenestemennen nærmet seg personbilen. Uten forvarsel skjøt mannen to skudd i været, og ba politiet fjerne seg. Mannen som skjøt la på sprang, mens bilen med de andre stakk fra stedet i retning Mosseveien. Han som skjøt er ikke pågrepet.

Gjemte seg

Politiet la seg på hjul og fulgte etter bilen. Under flukten kolliderte personbilen med en annen bil. Deretter kjørte den inn på en industritomt ved Middelalderparken i Oslo. En patrulje kom til tomta kort tid etter. Bilen ble funnet på tomta, og en person i midten av 20-årene ble pågrepet. Alle utganger til industritomta ble sperret av, og politiet satt i gang søk etter de andre som satt i bilen. Ingen av dem er foreløpig funnet. Bilen vil i kveld bli undersøkt av politiets tekniske etterforskere.

- Vi tar ingen sjanser. Alle i bilen kan ha vært bevæpnet, selv om det var bare en som løsnet skudd, sier operativ uteleder, Lasse Alver til Dagbladet.no.

I mørke, utstyrt med kraftige lommelykter og våpen gjennomsøkte politiet den store tomta meter for meter.

- Noen av de ettersøkte kan jo gjemme seg under noe, klar til å fyre av mot oss, sier Alver.

Knyttes til gjengene

Alver kjenner ikke til hvorfor den aktuelle personbilen ble stanset for en kontroll.

- Knytter dere saken til gjengkrigen i Oslo?

- Ja, vi knytter denne skytepisoden opp mot gjengene i Oslo, sier Alver. Han kunne ikke utdype det noe mer da Dagbladet.no snakket med ham.

Sjekket alle

Politiet sjekket samtlige biler som kjørte ut fra den store tomta. Ingen fikk slippe inn. Det var flere mennesker på jobb i lokaler på tomta i kveld. Det var både voksne og noen barn som ble geleidet ut fra tomta av politiet.

Ingen ble såret i skyteepisoden.

AVSPERRET:</B> Skyteepisoden skjedde like i nærheten av politihuset i Oslo. Derfor ble et stort område raskt sperret av.
TUNGT BEVÆPNET:</B> - Vi knytter skytingen til gjengene i Oslo, sier operativ uteleder Lasse Alver til Dagbladet.no.