Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjøt mot ungdommer

SKIEN (Dagbladet): I vilt sinne fyrte en 60-åring fra Drangedal av flere skudd mot en ungdomsgjeng nyttårsaften. To personer ble truffet, men trodde de ble skadd av fragmenter fra rakettene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerningsmannen ble først pågrepet i går etter at sykehuset ga politiet beskjed om at de to var truffet av kuler - ikke raketter. Politimester i Kragerø, Gisle Johnson, vurderer nå om mannen skal siktes for drapsforsøk.

- De to som ble truffet, er ikke livstruende skadd. Men dette er en svært alvorlig sak. Det kunne gått adskillig verre, sier lensmann Arne Bakken i Drangedal til Dagbladet.

Den tidligere ustraffede 60-åringen satt i avhør i går kveld. Samtidig pågikk også avhør av fornærmede og vennene deres. Det er klartlagt at den eldre mannen har skutt minst to ganger med en salongrifle, kaliber 22. En gutt og ei jente i begynnelsen av tjueåra ble truffet i armen og ryggen.

De var nærmere tjue ungdommer fra Skien som feiret nyttårsaften på et nedlagt gårdsbruk i Drangedal. Bråket rundt festen og rakettoppskytingen fikk naboen til å gripe til våpen. Det var i går ikke tatt stilling til om han skal framstilles for varetektsfengsling. Bare flaks gjorde at ingen ble alvorlig skadd.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!