Skjøt ned fly over Israel

Den israelske hæren skjøt torsdag ned et libanesisk fly som fløy over israelsk territorium. Den libanesiske flygeren døde. Nå hevder Libanon at Israel tvang flyet til israelsk luftområde før det ble skutt ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det lille, sivile flyet kom inn i israelsk luftrom like ved den israelske havnebyen Haifa, opplyser en kilde i hæren til israelsk radio. Flyet ble skutt ned av et israelsk helikopter.

Flygeren, Estephan Nikolian, var ifølge en kilde i libanesisk luftfartsvesen en flygerelev som tok av fra Beirut uten tillatelse mens instruktøren hans sto igjen på rullebanen. Flygeren var den eneste om bord i Cessnaflyet, ifølge en israelsk militær kilde.

Luftfartsverket i Libanon sier at Nikolian tok av uten tillatelse fra flyplassen i Beirut og fløy mot Sør-Libanon. Han avbrøt radioforbindelsen med tårnet, som fulgte ham på radar. Flygerelever har ikke lov til å fly over det sørlige Libanon.

Ifølge den israelske talsmannen Ron Kitrey, forsøkte det israelske helikopteret å advare den libanesiske flygeren, uten å lykkes.

Nå hevder Libanon at flyet var over libanesisk luftrom da et israelsk fly tvang piloten inn over Israel.

Episoden skjedde på årsdagen for Israels tilbaketrekking fra Sør-Libanon.

(NTB)

ETT ÅR SIDEN FRIGJØRING: En israelsk soldat vokter grensen mellom Israel og Libanon et år etter at Israel trakk seg ut. Få timer etter at dette bildet ble tatt, skjøt israelerne ned en libanesisk flyger.