Skoleskyting i Florida:

Skjøt og drepte 17 medelever: Dette er gjerningsmannen

Medelever, lærere og naboer beskriver Nikolas Cruz som en ustabil gutt med atferdsproblemer.

PÅGREPET: Her blir 19 år gamle Nikolas Cruz pågrepet av politiet etter å ha skutt og drept 17 medelever. Foto: NTB scanpix
PÅGREPET: Her blir 19 år gamle Nikolas Cruz pågrepet av politiet etter å ha skutt og drept 17 medelever. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 17 personer mistet livet da en tidligere elev ved den videregående skolen Marjory Stoneman Douglas High School i Parland åpnet ild mot lærere og elever på skolen.

14 personer er innlagt på sykehus, og for tre av dem er tilstanden kritisk.

Gjerningsmannen, 19 år gamle Nikolas Cruz, ble arrestert kort tid etter angrepet på onsdag. Den tidligere eleven skal ifølge myndighetene ha jobbet alene, og er nå siktet for 17 drap. Det skriver ABC News.

- Snakket bare om pistoler

I et intervju med CNN, sa Jim Gard, Cruzs tidligere mattelærer, at nyheten hadde overrasket ham da han først hørte om den. Gard beskriver gjerningsmannen som en stille og rolig gutt som aldri skapte trøbbel i timene. Det var ikke før nylig at skoleadministrasjonen advarte lærerne om at Cruz truet andre studenter, skriver ​Time.

I fjor gikk det så langt at han viste frem pistoler og kniver på sosiale medier og skrøt av å skyte rotter for treningens skyld. Det var imidlertid ikke før han hadde med seg pistolkuler i ryggsekken at han ble nektet inngang på skolens område og utvist av disiplinære grunner, skriver Miami Herald.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer