Skjøt og drepte flyktninger

Marokkanske grensevakter skjøt flyktninger på vei til Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Her dør drømmen
Døde på rømmen

Marokkanske myndigheter innrømmer nå at grensevakter ved den spanske enklaven Melilla skjøt og drepte fire afrikanske flyktninger i oktober.

Dette bekrefter en fersk rapport som nylig ble offentliggjort av det marokkanske innenriksminesteriet, melder BBC.

Utenriksminister Mohammed Ben Aissa omtaler hendelsen som «beklagelig».

De desperate flyktningene forsøkte å komme seg over de tre meter høye piggtrådgjerdene som skiller Afrika fra Europa ved Gibraltarstredet.

Både Marokko og Spania har måttet tåle kraftig kritikk fra andre land for måten disse flyktningene behandles på, etter en bølge av fluktforsøk i oktober i år.

Seks vest-afrikanere omkom da de forsøkte å ta seg over gjerdet den 6. oktober.

De to siste skal ha blitt drept av skader som følge av rømningsforsøket.

Den spanske sivilgarden har også foretatt undersøkelser etter dødsfallene i Melilla, men har konkludert med at spanske styrker ikke har hatt noe med drapene å gjøre.

Marokkanske myndigheter benekter like fullt beskyldningene om at vest-afrikanske flyktninger dumpes i ørkenen uten mat og vann.

Flere ideelle organisasjoner, blant annet Leger uten grenser, har påpekt at disse flyktningene utsettes for en umenneskelig behandling.

DRØMMER OM EUROPA: Lassne Sidibe fra det afrikanske landet Mali er en av mange flyktninger i den spanske enklaven Melilla. Her døde flere i oktober i år.