Skjøt og drepte kona

Ektemannen (40) skal ha drept kona (34) mens de fire barna var til stede. Gråtende ringte ektemannen til en nabo som løp over veien og hentet de sjokkerte barna, den yngste fem år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GJERDRUM (Dagbladet): Personer som kjenner familien og hendelsesforløpet på Gjerdrum i Akershus, forteller til Dagbladet om dramatikken som skjedde i et bolighus i det fredelige boligfeltet i Leirdalen:

- Eksakt klokka 21.00 ringte gjerningsmannen til en nabo. Han ba naboen komme for å ta hånd om barna. Vedkommende løp umiddelbart over. Gjerningsmannen var da rolig, men gråtende. Naboen tok med fire barn over i sitt eget hus, og holdt dem der til politiet kom. Alle barna ble seinere på kvelden tatt hånd om av familien, sier en som kjenner paret til Dagbladet.

I natt var det ikke tatt ut en formell siktelse mot den 40 år gamle mannen, men han vil sannsynligvis bli siktet for forsettlig drap.

- Han er mistenkt for å ha gjort dette, og vi etterforsker saken som drap. Men det er ikke tatt stilling til hvilken bestemmelse han vil bli siktet etter, sa politiadvokat Audun Westgaard ved Romerike politidistrikt til Dagbladet ved 01-tiden i natt.

Politiet bekrefter at gjerningsmannen og offeret var ektefeller. Ektemannen er ikke tidligere straffet eller anmeldt for vold. Ifølge politiets våpenregister er mannen registrert med flere skytevåpen. Ifølge Dagbladets kilder, er trolig ett av disse våpnene brukt.

Funnet død

Ektefellene hadde ifølge Dagbladets opplysninger et felles barn, ei fem år gammel datter. I tillegg skal de ha hatt de tre barn fra tidligere forhold. De tre barna er alle tenåringer. Ektemannen hadde delt omsorg for de to barna han hadde fra et tidligere forhold.

- Han er en ansvarsbevisst ektemann. Han har tatt ansvar for to barn fra tidligere ekteskap. Jeg skjønner ikke mye av det som har skjedd, sier en som kjenner paret.

Politiet ville ikke i natt opplyse hvilket våpen som ble brukt, og heller ikke hvor mange skudd som ble avfyrt. Etter det Dagbladet kjenner til, beslagla politiet i natt et skytevåpen i huset.

- Var kvinnen død da politiet kom til stedet?

- Politiet måtte innledningsvis ta høyde for at hun var i live, men da politiet kom inn i huset, var kvinnen død, sier politiadvokat Audun Westgaard.

Personer som kjenner 40-åringen gir ham de beste skussmål. Flere bekrefter at ekteskapet til tider har vært turbulent. Det 34 år gamle offeret har bodd flere steder i Norge. Også ektemannen har flyttet endel. Ifølge adresseregisteret flyttet paret sammen første gang i 1997.

Politiet sikret i natt huset i Leirdalen. I dag får Romerike politidistrikt bistand fra teknikere ved Kriminalpolitisentralen (Kripos).

- Vi starter nå jobben med å sikre tekniske spor på åstedet, sa politiadvokat Audun Westgaard i natt.

Store politistyrker rykket ut da meldingen kom like før klokka 21.00 i går kveld. Det var kona til naboen som hentet barna som meldte om drapet til politiet. Politiet kunne ikke i natt si noe om motivet bak drapet.

- Uforståelig

Naboer Dagbladet var i kontakt med i natt kan ikke forstå hvorfor tragedien skjedde. Boligfeltet er relativt nytt, og består av vel 25 nybygde hus. Den 34 år gamle kvinnen var aktivt med i støtteapparetet i håndballgruppa til Gjerdrum Idrettslag.

- Pågripelsen skjedde uten dramatikk. Politiet lyktes å komme i kontakt med ham via telefon. Det ledet til pågripelsen, sier politiadvokat Westgaard.

40-åringen ble pågrepet klokka 22.08 i går kveld - litt over en time etter at han ringte til naboen for å få vedkommende til å hente de fire barna.

Politiet opplyser at barna ble tatt hånd om av krisepersonell og familie i natt. Ingen av barna kom fysisk til skade. Ektefellen fremstilles for varetektsfengsling på mandag.

ÅSTEDET: Fire barn var til stede i huset da drapet ble begått.