I SIKKERHET: Den 13 år gamle gutten er pågrepet av politiet, og elever tas nå hånd om av helsepersonell. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGO / NTB Scanpix
I SIKKERHET: Den 13 år gamle gutten er pågrepet av politiet, og elever tas nå hånd om av helsepersonell. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGO / NTB ScanpixVis mer

Skjøt og drepte lærer med armbrøst: - Spansk 13-åring ville drepe 25 personer

På dagen 16 år etter Columbine-massakren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Ved Joan Fuster-skolen i Barcelona hersker det fortvilelse og sorg etter at en 13 år gammel gutt gikk inn på Joan Fuster-skolen i Barcelona og skjøt og drepte en kvinnelig lærer med armbrøst, og skadde flere.

Svenske Aftonbladets reporter på stedet kan fortelle at gutten skal ha brukt en hjemmelaget armbrøst som våpen, i tillegg til at han var utstyrt med en kniv. Politiet har foreløpig ikke bekreftet hva drapsvåpenet var.

Hadde «drapsliste» Avisa skriver at gutten i forrige uke fortalte medelever at han planla å drepe alle lærerne ved skolen og deretter begå selvmord.

Spanske El Mundo skriver at gutten hadde med seg en liste over 25 personer som han ville drepe. VG siterer en annen spansk avis som har tilsvarende opplysning.

13-åringen ble pågrepet av politiet etter å ha drept en lærer og såret en annen lærer og tre antatte medelever. Han ble mandag ettermiddag holdt inne i skolebygningen.

Mandag var det nøyaktig 16 år siden skolemassakren i Columbine i Colorado, der to ungdomsskoleelever skjøt og drepte tolv elever og en lærer. Det er foreløpig ikke kommet opplysninger som tilsier at angrepet i Barcelona var inspirert av Columbine-massakren.

Under kriminell lavalder 13-åringen skal ha kommet én time for sent til skolen, utstyrt med armbrøst og kniv. Han skal først ha såret en lærer og en elev, hvorpå læreren i klasserommet ved siden av hørte bråk og forsøkte å bryte inn. Læreren skal så ha blitt truffet av et skudd fra armbrøsten og døde av skadene.

Det er bekreftet at den drepte læreren var en mann.

Den kriminelle lavalderen i Spania er 14 år. Det betyr at 13-åringen ikke kan straffeforfølges for angrepene.

(NTB)