-Skjøt og drepte ni

Incest-far tiltalt for drap på sju barn og to barnebarn i California

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:)Torsdag begynte rettssaken mot Marcus Wesson (58) i California. Han står tiltalt for å ha tatt livet av sju av barna sine, og to barnebarn. Ifølge Reuters fikk han alle barna gjennom incest og polygami med med døtre og nieser.

Drapene skjedde for ett år siden i Fresno, California, i familiens hjem. Drapsofrene var mellom ett og 26 år gamle. Wesson kan bli dømt til døden.

Datter var mor

Påtalemyndigheten hevder at drapene skjedde etter en barnefordelingskamp. En av Wessons døtre møtte opp i Wessons hjem sammen med ti andre slektninger for å hente to av sine barn, og fjerne dem fra Wessons varetekt. Marcus Wesson var far til disse barna.

Statsadvokat Lisa Gamoian beskrev i retten Wessons liv, med incest, polygami og beundring for kultlederen David Koresh. Koresh ledet Branch Davidian-kulten som ble tilintetgjort i konflikt med FBI i Waco, Texas i 1993.

Hun beskrev Wesson som en kultaktig figur som barbna adlød bindt. Noen ganger banket ham dem med et balltre, og han holdt bibeltimer for barna tre ganger i døgnet, noen ganger midt på natta.

-Ved flere anledninger, under den tiltaltes regi og nærvær, tvang han jentene til å gjøre sexuelle handlinger, sa Gamoian.

Dysfunksjonell

Forsvaret hevder at Wesson ikke tok livet av barna, men at datteren hans gjorde det. De hevder den 26 år gamle datteren drepte barna og så seg selv. Datteren, Seberenha Wesson, er som nevnt også mor til to av Wessons barn.

-Min klient er en polygamist og en dysfunksjonell mann, men han er ingen morder. Han trodde på å en spesiell form for barneoppdragelse. Religion hadde makt over ham. Han hadde en dyp tro, men sviktet som person, sa forsvarer Ralph Torres.

I rettssalen sitter Wesson rolig med rastaflettene sine i hestehale. Den store mannen har mistet mye vekt siden han ble arrestert.

TRAGEDIE: Politiprester samler inn bamser og blomster som naboer la utenfor huset til Wesson etter drapene.
ÅSTEDET: Etterforskere bærer bort en av ni kister fra Wessons hjem etter drapene 15 .mars 2003.
KAN BLI HENRETTET: Marcus Wesson er tiltalt for ni drap og over et dusin sexuelle overgrep. Han kan bli henrettet dersom han finnes skyldig.