Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjøt og drepte seks: - Ble styrt av app på telefonen

Jason Dalton mener han ble kontrollert av Uber-app.

TILTALT: Jason Dalton har innrømmet å ha vært involvert i skytedramaet som fant sted 20. februar i USA. Foto: NTB Scanpix
TILTALT: Jason Dalton har innrømmet å ha vært involvert i skytedramaet som fant sted 20. februar i USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Snart en måned er gått siden Jason Dalton 20. februar skjøt og drepte seks personer i Kalamazoo, drøye 20 mil vest for Detroit i USA.

I tillegg til de drepte ble tre personer hardt skadd.

- Kom fra telefonen Nå viser nye politidokumenter at Dalton mener han ble kontrollert av Uber-appen, en mobilapplikasjon som hjelper sjåfører og taxikunder å opprette kontakt, skriver Expressen.

- Det føltes som om det kom fra telefonen, jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det, skal han ha sagt i politiavhør.

Ifølge The Telegraph uttalte Dalton at han, når han åpnet appen, «gjenkjente Uber-symbolet som Øststjernen» og at et «djevelhode» dukket opp på skjermen hans. Drapsmannen, som har innrømmet å ha vært involvert i skytedramaet, har sagt at det var da problemene startet. 

Dagen etter skytingen bekreftet Uber at Dalton var en av deres sjåfører. Selskapet har uttalt at han hadde bestått deres bakgrunnssjekk og at han ikke tidligere er dømt for lovbrudd.

Advarte familien Det har også kommet fram at massedrapsmannen advarte kona mot å dra tilbake til jobben og barna mot å dra til skolen. 

Da Daltons kone spurte hva han mente, skal han ha svart:

- Du kommer til å forstå det når du ser på nyhetene, men de kommer nok ikke til å si navnet mitt. 

Drepte far og sønn Ifølge Sky News skal den mistenkte Uber-sjåføren først ha åpnet ild mot et leilighetsbygg rundt klokka 18.00 lørdag kveld. Her ble en kvinne skutt gjentatte ganger og etterlatt alvorlig skadd.

Fire timer senere, ble en Richard Smith og hans 17 år gamle sønn, Tyler, skutt og drept mens de så på biler hos en bilforhandler, ifølge nyhetsnettstedet. 

15 minutter senere drepte skytteren Mary Joe Nye (60), søstera Mary Lou Nye (62) og venninnene deres, Barbara Hawthorne (68) og Dorothy Brown (74). 

- Skutt gjentatte ganger Påtaleansvarlig Jeff Getting i Kalamazoo forteller at ofrene virker å ha blitt valgt tilfeldig.

- De ble skutt gjentatte ganger. Mellom ni og elleve patroner ble funnet ved hvert av åstedene, sier Getting, ifølge Sky News.

De skriver videre at den mistenkte Uber-sjåføren Dalton skal ha gått gjennom en bakgrunnsjekk selskapet gjennomfører uten vansker.

Ifølge AP er Dalton ikke tidligere straffedømt og skal ikke hatt noen relasjon til noen av ofrene han skjøt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media