Skjøt og flådde geit til påskefrokost

Full politiutrykning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann i slutten av 20-årene skremte naboene skikkelig i dag tidlig, da han tilberedte en noe spesiell påskefrokost for to kamerater.

- Vi fikk inn melding i 8-tida i dag tidlig fra en som hørte skråling og roping fra nabogården, etterfulgt av tre skudd, forteller operasjonsleder Stig Inge Hauge ved Fjordane politidistrikt til Dagbladet.no.

Greit med grilla geit

Politiet rykte ut med to patruljebiler, og fikk seg litt av en overraskelse. Saken var den at de tre kameratene hadde bestemt seg for å spise geit denne påskemorgenen. Så eier av geita hadde funnet fram et gevær og slakta dyret. Nå var dyret flådd, partert og grillen stod klar, skriver lokalavisa Firda.

Politiet fant ikke grunnlag for å gjøre noe drastisk, men tok med seg våpenet for å sjekke lovligheten av det som hadde skjedd. De fant imidlertidig ut at påskemåltidet var helt greit, og lot måltidet forsette.

Hadde ikke promille

- To av mennene hadde helt klart vært på fest, men mannen som slakta geita hadde ikke promille. Han eide dessuten både våpenet og dyret. Dyret ble også forsvarlig avliva. Men på denne tida av døgnet skulle man vel tro at folk hadde andre ting å gjøre. Da må vi få lov til å reagere, sier en lattermild Stig Inge Hauge.

PÅSKEGEIT: Tre kamerater i Førde ble svært sultne i dag tidlig, skremte naboene da de slakta ei geit. Illustrasjonsfoto: Scanpix
PÅSKEGEIT: Tre kamerater i Førde ble svært sultne i dag tidlig, skremte naboene da de slakta ei geit. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer