- Skjøt på den ene bilen, men den kom seg unna

Hjelpearbeidere klarte å rømme fra geriljastyrker etter konvoien til den norske Flyktningehjelpen ble utsatt for angrep i Kenya.

Foto: AP
Foto: APVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En nordmann skal ifølge NRK være blant de fire eller fem kidnappede, etter at en konvoi fra Flykninghjelpen i dag ble angrepet i Kenya.

Angrepet fant sted i flyktningerleiren i Dadaab, ti mil fra grensa til Somalia.

Situasjonen er foreløpig uoversiktelig, men generalsekretær Elisabeth Rasmusson er uskadd og i sikkerhet.

- Vi kan bekrefte at generalsekretær Elisabeth Rasmusson og landdirektør Hassan Khaire var der, og at de begge er uskadde og i trygghet, står det på Flyktninghjelpen sine nettsider.

Begge to er ventet med fly fra Dadaab til Nairobi i ettermiddag.

Jobber på spreng Informasjonsdirektør i Flyktninghjelpen, Rolf Vestvik sier de jobber på spreng.

- Vi har ikke noe mer informasjon på nåværende tidspunkt, og vi jobber på spreng for å finne ut mer av hva som har skjedd, sier Rolf Vestvik til Dagbladet.

Den kenyanske polititalsmannen Philip Ndolo mener geriljabevegelsen al-Shabaab står bak bortføringen, skriver NTB.

Angriperne skal ha skutt mot to kjøretøy, hvorav det ene greide å komme seg unna.

- De skjøt på det første av de to bilene, men den kjørte vekk. Det satt andre hjelpearbeidere i den. De var på vei fra en leir til en annen, sier Ndolo.

- De var i en Land Cruiser da de ble angrepet. Bilen ble også tatt med sammen med de bortførte, sier en lokal politimann på stedet.

Utenriksdepartementet Pressetalsmann i UD, Frode Andersen kan overfor NTB verken bekrefte eller avkrefte om det er nordmenn blant de kidnappede.

- Vi har blitt orientert av Flyktninghjelpen om at en av deres kolonner er angrepet nord i Kenya. Vi er i nær kontakt med Flyktninghjelpen, og både departementet og ambassaden i Nairobi er koblet inn, sier Andersen.

Det er første gang at utlendinger har blitt bortført i Kenya siden kenyanske regjeringssoldater gikk over grensen til Somalia for å ta opp jakten på de islamistiske geriljasoldatene i Al Shabaab i oktober i fjor etter kidnappingen av de spanske hjelpearbeiderne.

Dagbladet kommer med mer.