Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjøt på jenta uten å vite hvorfor

EGERSUND (NTB): En av de tiltalte i Egersund-saken, en 18 år gammel mann, kunne i retten i dag ikke gi noen forklaring på hvorfor han skjøt mot den 21 år gamle kvinnen med et luftgevær. - Kanskje det var fordi hun hadde stjålet noe, eller noe sånt, var det eneste svaret han kunne gi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18-åringen innrømmet at han hadde skutt flere skudd mot 21-åringen med luftgevær. Han understreket at han bare hadde skutt mot 21-åringens bein, og at hun hadde hatt klær på.

- Kulene gikk ikke gjennom klærne, men hun fikk jo sår, forklarte 18- åringen i Dalane herredsrett onsdag.

18-åringen står tiltalt for å ha deltatt i en rekke mishandlinger av den 21 årige kvinnen. I tillegg til å ha skutt med luftgevær, innrømmer unggutten at han har blåst erter med blåserør mot 21-åringen. Han innrømmer også at det var han som tok initiativet til dette.

«Rykket til»

Han forklarte også at den 19 år gamle jenta som bodde sammen med offeret, ba 21-åringen ta av seg klærne. Da hadde 18-åringen og en annen av de tiltalte blåst erter på jenta, som satt på en stol i stua, en lang stund.

Sorenskriver Inger Labråthen som leder rettsforhandlingene, ville vite om han trodde denne behandlingen gjorde vondt.

- Hun sa ingenting. Hun rykket litt til når hun ble truffet, svarte 18- åringen. Den 19 år gamle jenta som forklarte seg tirsdag, har bekreftet at 21- åringen var full av merker etter behandlingen med blåserør.

Hovedperson

Det meste av rettsforhandlingene i dag gikk med til å avslutte den 19 år gamle jentas forklaring. Hun er tillagt en sentral rolle i mishandlingssaken, noe hun sterkt tilbakeviste i retten i dag.

19-åringen innrømmet at hun ønsket å straffe 21-åringen, og at dette var grunnen til at hun skjøt mot henne med luftgevær. Men 19-åringen understreket at den 21 år gamle jenta aldri protesterte mot den behandlingen hun fikk. Derfor oppfattet hun ikke sine handlinger som mishandling.

Hun oppfattet heller ikke de seksuelle handlingene som ble begått mot 21-åringen som voldtekt, men som frivillige samleier.

Brøt forhandlingene

Etter tre dager gjenstår store deler av den 18-åringens forklaring. Dalane herredsrett hadde håpet å bli så godt som ferdig med de to første tiltalte i løpet av dagen, men måtte avbryte forhandlingene i ettermiddag. Årsaken var manglende mikrofoner.

Rettsforhandlingene fortsetter imorgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!