Skjøt på politi med softgun

Fire personer er pågrepet etter å ha skutt på en sivil politimann med en såkalt softgun fra en leilighet i Trondheim sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den sivile politimannen var på jobb da han i 03.30-tida i natt ble truffet av et skudd fra en såkalt softgun. Politimannen ble ikke alvorlig skadd, men pådro seg blåmerker på låret etter skytingen.

- Vi tror det var tilfeldig at det var politimannen som ble truffet. Han var i sivil, og befant seg i gata utenfor leiligheten der det ble skutt fra. Han var ikke på vei til leiligheten, sier operasjonsleder Jon Eivins Schefte ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Etter at politimannen ble truffet av softgun-skuddet ble forsterkninger tilkalt, og flere politifolk tok seg inn i leiligheten.

- Der oppholdt det seg fire personer, som ble pågrepet. De var ruset, og det ble funnet både hasj, amfetamin, ecstasy og et større pengebeløp i leiligheten, sier Schefte til Dagbladet.no.

Ifølge Adresseavisen er de pågrepne tre menn og ei kvinne, alle i tredveårsdalderen. En av dem er siktet for vold mot offentlig tjenestemann, mens de andre er siktet for besittelse av narkotika. De pågrepne skal avhøres i løpet av dagen.