Skjøt på politiet

Politiet fikk tips om maskerte menn i en bil i Oslo sentrum seint i går kveld. Men mennene i bilen ville for enhver pris unngå å bli kontrollert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet skulle kontrollere en mistenkelig bil i Waldemar Thranes gate i Oslo seint i går kveld etter å ha fått tips fra forbipasserende.

- Et vitne har forklart at folk i bilen var maskert med finlandshetter, så vi antar at de har planlagt noe, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Men før politiet rakk å kontrollere personene i bilen, smalt det: Mennene i bilen var så oppsatte på å unngå kontroll at de skjøt mot politiet.

Skuddet traff i veggen på en Kiwi-butikk der bilen sto parkert. Bilen stakk så av fra stedet og videre mot Akersbakken med en politibil etter seg.

I Akersbakken krasjet den inn i en annen politibil som kom fra motsatt kjøreretning. Ingen av politimennene ble alvorlig skadet i kollisjonen.

Fluktbilen ble senere funnet like ved Akerselva, ved Mølla, der fire eller fem personer stakk fra stedet. Noen av disse har muligens tatt seg videre i en annen bil.

Politiet skulle sjekke bilen som etter å ha fått tips om at det befant seg mistenkelige personer ombord.

I timene etter skyteepisoden ble det gjennomført et utstrakt søk med bevæpnede styrker på Oslos østkant. Søket ga ingen umiddelbare resultater.