Skjøt på to steder i Oslo sentrum

Væpnet politi pågrep i 06.00-tiden i natt en mann (29) som tidligere på natten skjøt om seg på to steder i Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen var i sin egen leilighet på Alexander Kiellands plass da han ble pågrepet.

Politiet sperret av et stort område, men til tross for dette gikk flere personer fritt på gata utenfor og flere biler kjørte forbi. To biler ble tauet bort i forbindelse med aksjonen. Samtidig forskanset politifolk seg bak hushjørner og gjerder.

- Vi oppnådde telefonkontakt med mannen og ble enige om at han skulle komme ut. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, forteller operasjonsleder ved Oslo politikammer, Ellen Ulvin til Dagbladet.no.

Ingen kom til skade under skytingen.

Mannen skal, ifølge politifolk på stedet, ha truet en kvinne i blokka der han bor. Ulvin kan imidlerid ikke bekrefte dette.

- Ja, det skal ha vært trusler, uten at det er kommet noen anmeldelse på dette, sier vaktleder ved kriminalvakta i Oslo, Ingebrigt Eldegard.

Frank Vassdahl er nabo til den pågrepne og var øyenvitne til politiaksjonen fra sitt vindu.

- Flere forbipasserende ble bedt om legge seg ned på bakken. Noen gjorde ikke det med én gang, og politiet skrek da kommandoer til dem. En velkledd herre ble lagt i bakken og fikk på seg håndjern da han ikke ville legge seg ned, forteller Vassdahl til Dagbladet.no

- Jeg har ikke hørt om noe slikt, kommenterer Ulvin.

Skudd ved Stortorvet

Politiaksjonen startet klokken tre i natt, tre timer før pågripelsen.

Den pågrepne fyrte da av flere skudd i lufta med et håndvåpen, trolig en pistol. Dette skjedde utenfor strippebaren Blaze Go-Go ved Stortorvet mens folk var på vei hjem fra byen. Mannen stakk av, men et vitne fulgte etter ham. Den pågrepne forsvant i folkemengden i Oslo sentrum. Trolig gikk han inn på et utested i Kirkegata. Her ligger TV3-Baren og politiet opplyser at det kan ha vært her mannen forsvant inn.

- Våpenet er ikke funnet, men vi leter etter det, opplyser Eldegard.

Skjøt igjen

Halvannen time senere smalt det igjen.

- Vi hadde et signalement på mannen og et mulig navn. En politipatrulje kjente ham igjen i Maridalsveien klokken 04.30, sier Ulvin.

- Mannen gikk inn i leiligheten sin, kom så ut igjen og avfyrte flere skudd med politiet like i nærheten. Han gikk så inn i leiligheten sin der han senere ble pågrepet. Vi vet foreløpig ikke noen om bakgrunnen for for mannens handlinger. Han vil bli avhørt i løpet av dagen, avslutter Ulvin.