Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjøt rakett mot Hamas-leder

Hamas-lederen Abdel Aziz al-Rantissi er hardt skadd etter at israelske helikoptre angrep bilen hans med raketter i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag angrep israelske helikoptre en bil i sentrum av Gaza By. I bilen satt en av den ytterliggående palestinske bevegelsen Hamas toppledere Abdel Aziz al-Rantissi. Ifølge CNN ble to mennesker drept i angrepet, mens mer enn 20 mennesker er såret.

al-Rantissi skal være i live, men er hardt skadd opplyser palestinske kilder.

Abdel Aziz al-Rantissi ble et navn i nyhetene etter at han sto fram som Hamas' talsmann etter den siste fredsplanen for Midt-Østen. al-Rantissi oppfordret til fortsatte aksjoner mot israelere, selv etter at den palestinske statsministeren Mahmoud Abbas hadde insistert på at palestinerne skulle holde sin del av fredsavtalen.

Bare timer etter at fire israelske soldater ble drept i en aksjon gjentok han oppfordringen om kamp mot israelere. Aksjonen som endte med døden for de fire israelerne var et samarbeid mellom Hamas, Islamsk Jihad, og Al Aqsa-martyrene. Samarbeidet er karakterisert som oppsiktsvekkende.

- Vi er alle motstandere av å gi opp som følge av israelsk aggresjon, sa al-Rantissi på søndag.

- Vi sier alle at motstanden kommer til å fortsette, sa han, og var samtidig sterkt kritisk til Abbas opptreden overfor israelerne. al-Rantissi og hans meningsfeller mener den palestinske statsministeren har vært for unnfallende i forhold til Israel.

Palestinske kilder sverger hevn over israelerne etter angrepet, og situasjonen øker presset mot Abbas og hans kamp for fred.

Det har ikke kommet noen reaksjoner på angrepet fra israelsk hold.

SKUTT: Hamas-lederen Abdel Aziz al-Rantissis bil ble skutt på av israelske helikoptre.
MIDT I BYEN: al-Rantissi var på kjøretur midt i Gaza By da han ble angrepet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media