Skjøt raketter mot ambassaden

Anti-Israel demonstrasjon i Oslo endte med bråk.

Skjøt raketter mot ambassaden
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere hundre demonstranter samlet seg foran Stortinget klokken 17 i ettermiddag for å demonstrere mot Israels angrep på Gaza.

Da demonstrasjonen endte ved Israels ambassade ble det kaos ifølge Dagbladet.nos reporter på stedet.

Demonstrantene begynte å rive ned gjerder ved ambassaden. I tillegg ble det skutt raketter mot ambassadebygget. Politiet svarer med tåregass.

Ved 18-tiden hadde demonstrantene spredd seg og det står nå 10-15 personer foran ambassaden og kaster stein.

FUP, Rødt, Oslo SV, RU, SU, Blitz, Norsk Folkehjelp er blant dem som deltar på demonstrasjonen.

Til den ganske ungdommelige forsamlingen på Eidsvolls plass foran Stortinget, anført av blitzere og Rød Ungdom, sa SVs stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen at Israel har ansvaret for utviklingen i Gaza og de øvrige palestinske områdene, skriver NTB.

Det er ikke bare terrorister som får bomber i hodet fra israelske jagerfly, men også sivile når ett av de mest folketette områdene i verden utsettes for israelske krigshandlinger, påpekte SV-representanten. — Dette handler ikke om Hamas, men om Israel som tar seg til rette med krig og trakassering av palestinere. Alle som ønsker Israel en fredelig framtid, må protestere mot Israels framferd, sa Thorkildsen, ifølge NTB.

Politiet hadde i 18.30-tida ikke full kontroll på situasjonen ved ambassaden.

De prøvde å få demonstrantene vekk fra stedet, men de svarte med å kastet steiner på politiet mens de flyktet. Flere av demonstrantene løp inn i Slottsparken.

Politiet har fått melding om at demonstrantene skal ha revet opp brostein i en bakgård. De skal også ha tømt bensin fra biler som står i bakgården.
Demonstrantene skal ha skutt ut raketter fra en bil.De har også satt fyr på søppelkasser som de kaster mot politiet. Brannvesenet er nå på vei til ambassaden.

Mange som går i kvartalene rundt ambassaden rammes også av tåregassen.

Politiet har pågrepet flere personer etter demonstrasjonen.
Dagbladet.no kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer