Skjøt raketter mot demonstranter

Israel beklager tap av sivile liv, men forsetter aksjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den palestinske demonstrasjonen ved flyktningleiren ved Rafah endte i et blodbad, da israelske stridsvogner og helikoptre skjøt mot menneskemengden med maskingevær, granater og raketter tidligere i dag.

Rundt 3.000 mennesker deltok i demonstrasjonen, som var en proteste mot israelernes beleiring av flyktningeleiren.

Den israelske hæren hevder at den jaktet på bevæpnede palestinere, og bedyrer at demonstrantene ikke var målet for angrepet.

Palestinske sykehuskilder sa imidlertid til CNN tidligere i dag, at tre av de drepte tilhørte Al Aqsa-brigadene. Resten av de døde, inkludert en ti år gammel gutt og hans elleve år gamle søster, var sivile.

Minst ti mennesker omkom i dagens aksjon, og over 50 personer er såret. De fleste av dem barn og unge.

«Operation Rainbow»

I løpet av de to dagene flyktingenleieren har vært beleiret av israelerne, skal over 30 palestinske liv ha gått tapt. Den militære operasjonen har fått navnet «Operation Rainbow,» og er den største i Gaza siden det palestinske opprøret startet i 2000.

Internasjonal kritikk

EU og Russland har kommet med kraftig kritikk av dagens hendelser. Amerikanske og britiske myndigheter har heller ikke gått av veien for å kritisere den israelske hærens framferd. Storbritannias statsminister, Tony Blair, skal ha uttalt at handlingene var "uakseptable og gale."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer