POLITIET AKSJONERER HER: Politiet mener den antatte bevæpnede mannen befinner seg i denne hytta (innringet) i Kullfjorden i Finnmark. Politiet jobber nå med å pågripe mannen. Etter at han skal ha avfyrt flere skudd utenfor et hus i Havøysund i dag tidlig, flyktet han med en sjark. Båten kan skimtes nede til høyre for den rød ringen. Foto: Øyvind Hansen/NSSR
POLITIET AKSJONERER HER: Politiet mener den antatte bevæpnede mannen befinner seg i denne hytta (innringet) i Kullfjorden i Finnmark. Politiet jobber nå med å pågripe mannen. Etter at han skal ha avfyrt flere skudd utenfor et hus i Havøysund i dag tidlig, flyktet han med en sjark. Båten kan skimtes nede til høyre for den rød ringen. Foto: Øyvind Hansen/NSSRVis mer

Skjøt rundt seg med hagle på hjemmefest - la på rømmen i sjark

Skal ha fortsatt å skyte på vei til sjøs. Har nå tatt seg inn i en hytte. Politiet i Finnmark aksjonerer nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Politiet opplyser klokka 13.15 at de er i ferd med å ta seg i land for å pågripe mannen som skal befinne seg i en hytte i Kullfjorden.

I 06-tida i dag tidlig fikk politiet melding om at en person hadde avfyrt flere skudd med en hagle på en hjemmefest i Havøysund langt nord i Finnmark.

- Personen skal ha blitt bedt om å forlate festen. Han dro, men hentet en hagle som han skjøt rundt seg med utenfor huset der festen var. Ingen personer er skadd, opplyser operasjonssentralen i Vestfinnmark politidistrikt til Dagbladet.

Operasjonsleder Tommy Flåten opplyser til NRK at mannen hadde truet med å sende hunder på resten av festdeltakerne.

Da politiet kom til stedet hadde mannen flyktet og lagt av gårde i en sjark ut på havet. Mannen skal ha fortsatt å avfyre våpenet på vei ut til sjøs.

I 08.30-tida i morges lokaliserte politiet båten og etter hvert mannen. Mannen befinner seg nå i en avsidesliggende hytte i Kullfjorden. Det er ingen bilvei til stedet og eneste rømningsveier er tilbake ut på fjorden eller til fots opp på fjellet, opplyser politiet.

- Vi har kommunisert kort med ham på telefon, men han avbrøt samtalen, opplyser operasjonssentralen.

- Vi antar at han er bevæpnet fortsatt, men vi har ikke sett noe våpen.

Politiet har foreløpig ikke funnet at mannen har noe gyldig lisens på noe våpen. Mannen er kjent for politiet fra tidligere og har ingen grunn til å tro at han utgjør en fare for andre eller seg selv der han nå befinner seg.

Politiet har mobilisert utrykningsenheten og får bistand fra Kystverket. En redningsskøyte med politi om bord ligger nå i fjorden utenfor hytta der de observerer mannen.

- Vi er beroliget av at han befinner seg der han gjør. Vi forbereder nå en væpnet aksjon for å pågripe ham, opplyser operasjonssentralen.

Mannskaper fra hele Vest-Finnmark politidistrikt samles nå for aksjonen. Det tar litt tid for det kommer mannskaper fra så langt som 250 kilometer unna.

Dagbladet kommer med mer.

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps Vis mer