Skjøt rype med nyttårsrakett

Familien Holm i Fauske skulle bare skyte opp raketter for å feire inngangen til år 2002. Men i tillegg til flott fyrverkeri sikret rakettene årets første søndagsmiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ei rype som ble truffet av en nyttårsrakett falt død ned på gårdsplassen til familien Holm i Fauske i Nordland mens rakettene lyste opp himmelen.

- Huff, der ligger en død fugl, sa datteren Ragnhild Kosmo Holm (10) mens familien var i ferd med å ta seg inn i eneboligen på Vestmyra i Fauske etter endt oppskyting av egne raketter på nyttårsaften.

Tidligere på kvelden hadde pappa Roar Holm merket et lite dunk mot skulderen, men trodde det var noe avfall fra fyrverkeriet. I stedet viste det seg at kveldens rakettoppskyting også bar andre frukter enn underholdning og feiring.

Rypa var død, men fortsatt varm da mor Birgit Kosmo fikk den mellom fingrene ute i den kalde nyttårsnatten.

- Den hadde svimerker og et stort sår nede på halsen og mot brystet, sier Birgit Kosmo.

Nå henger den rakettskutte rypa til mørning utenfor familiens bolig før den skal benyttes i familiens søndagsmiddag, skriver Nordlands Framtid.

- Jeg har sett mye, men en rakettskutt rype har jeg aldri sett, sier B irgit Kosmo.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer