Skjøt sivile: Avslørt av opptak

Den ukrainske påtalemyndigheten har identifisert en av soldatene de mener sto bak de brutale drapene på to ubevæpnede sivile ukrainere utenfor Kyiv i mars.

KRIGSFORBRYTELSER: Russiske soldater etterforskes etter angrep på sivile. NB! Vi advarer mot sterke inntrykk. Video med tillatelse fra CNN. Vis mer
Publisert

Overvåkingsbildene fra utkanten Kyiv stammer fra 16. mars og russernes opprinnelige offensiv mot den ukrainske hovedstaden.

Ifølge CNN viser opptakene hvordan russiske soldater skyter og dreper to ubevæpnede sivile, etter å ha forsøkt å bryte seg inn hos en bilforhandler.

Den ukrainske påtalemyndigheten etterforsker hendelsen som en mulig krigsforbrytelse, og opplyser nå til kanalen at de har identifisert en av soldatene de mener står bak drapene.

Den mistenkte soldaten oppgis av påtalemyndigheten i Butsja å være Nikolai Sergeevitsj Sokovikov.

Skutt i ryggen

CNN har tidligere identifisert ofrene. Den ene var eieren av den aktuelle bilforhandleren overvåkingsbildene stammet fra. Vedkommende ble ikke navngitt etter ønske fra familien.

Den andre var Leonid Oleksijovitsj Plyats (68) som jobbet med vakthold på området.

Dagbladet har tidligere publisert overvåkingsbildene, som er en sammenstilling av opptak fra flere kameraer på eiendommen.

Der kommer eieren ut med hendene i været mot fem soldater som prøver å bryte seg inn med makt. Plyats kommer like etter.

Videoen er uten lyd, men det ser ut til å ha vært en samtale mellom soldatene og de sivile ukrainerne, før soldatene snur seg vekk og de to sivile går bort fra dem.

Minst to av soldatene går så etter ukrainerne og løsner skudd. De to går i bakken.

Skal ha plyndret bedrifter

Ifølge den ukrainske påtalemyndigheten var de russiske soldatene del av en gruppe som plyndret bedrifter i området.

De opplyser at russiske myndigheter skal være informert om mistanken mot Sokovikov, som innebærer brudd på krigslovene og overlagt drap.

Resten av soldatene er foreløpig ikke identifisert.

Det russiske forsvarsdepartementet har ikke besvart CNNs henvendelse.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer