Skjøt sju medstudenter

En student skjøt vilt rundt seg inne i et klasserom på et universitet i Melbourne mandag. To ble drept og åtte ble skadd før studentene fikk lagt mannen i bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Uten forvarsel reiste studenten seg opp i forelesningsrummet og begynte å skyte på sine medstudenter. Før han ble overmannet, var sju truffet.

To studenter ble drept og tilstanden for to andre er kritisk, melder NTB. Det var like før klokka halv tolv i formiddag lokal tid at en mannlig student bevæpnet med flere håndvåpen gikk amok i et klasserom på Monash universitetet i syd-østlige Melbourne. Han ble etterpå anholdt av politiet.

Mannen skal være i midten av 30-åra, og etter at han fyrte av flere skudd inne i klasserommet fikk studentene lagt ham i bakken.

- Han var i besittelse av flere håndvåpen, sier politiinspektør Trevor Parks til nyhetsbyrået AP.

Ambulansepersonale oppdaget først to døde og to skadde da de ankom sjette etasje i en av bygningene på det humanistisk fakultetet. Ytterligere seks skadde ble funnet senere. De fleste hadde skuddsår i ansikt og overkropp.

En ung kvinne satt i etasjen under og ventet på å avholde muntlig eksamen. Plutselig hørte hun noen rope fortvilet: «Å herregud! Kom dere ut, hjelp meg, løp!» Alle stormet ut av bygningen, melder avisa The Australian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer