Skjøt sju medstudenter

En student skjøt vilt rundt seg inne i et klasserom på et universitet i Melbourne mandag. To ble drept og åtte ble skadd før studentene fikk lagt mannen i bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uten forvarsel reiste studenten seg opp i forelesningsrummet og begynte å skyte på sine medstudenter. Før han ble overmannet, var sju truffet.

To studenter ble drept og tilstanden for to andre er kritisk, melder NTB. Det var like før klokka halv tolv i formiddag lokal tid at en mannlig student bevæpnet med flere håndvåpen gikk amok i et klasserom på Monash universitetet i syd-østlige Melbourne. Han ble etterpå anholdt av politiet.

Mannen skal være i midten av 30-åra, og etter at han fyrte av flere skudd inne i klasserommet fikk studentene lagt ham i bakken.

- Han var i besittelse av flere håndvåpen, sier politiinspektør Trevor Parks til nyhetsbyrået AP.

Ambulansepersonale oppdaget først to døde og to skadde da de ankom sjette etasje i en av bygningene på det humanistisk fakultetet. Ytterligere seks skadde ble funnet senere. De fleste hadde skuddsår i ansikt og overkropp.

En ung kvinne satt i etasjen under og ventet på å avholde muntlig eksamen. Plutselig hørte hun noen rope fortvilet: «Å herregud! Kom dere ut, hjelp meg, løp!» Alle stormet ut av bygningen, melder avisa The Australian.

Ifølge ABC news skal en av de skadde angivelig ha tatt seg ned alle etasjene selv, og gått inn på et kontor. Der skal han ha utbrudt: «Jeg har blitt skutt. Hva skal jeg gjøre?»

Én mann er fraktet med helikopter til sykehus, og er alvorlig skadd.

Politiet forteller at den arresterte skal være i midten av 30-årene, og av asiatisk opprinnelse. De to drepte skal også være asiater.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

FLØYET TIL SYKEHUS: Det skal være kritisk for et av ofrene som ble fløyet til sykehus etter skudd-dramaet på Monash universitetet i Melbourne.