Skjøt skolebussjåfør og kidnappet femåring - har forskanset seg i bomberom

FBI-agenter prøver å forhandle med gisseltaker (67).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det føderale politiet FBI overtok i morges norsk tid håndteringen av den antatte gisselsituasjonen i Dale County i delstaten Alabama i USA.

Dramaet har nå pågått i elleve timer, etter at en bevæpnet mann i 15.30-tida i går lokal tid tok seg om bord i en skolebuss like ved ei kirke i Midland City.

Der krevde gjerningsmannen ifølge øyenvitner å få med seg to barn mellom seks og åtte år. Bussjåføren satte seg til motverge, og ble skutt minst fire ganger av gjerningsmannen, ifølge lokale medier.

Mannen skal så ha beordret de fleste skolebarna ut av bussen, før han tok med seg ett av dem, en fem år gammel gutt, og dro ham med seg.

Sjåføren drept Kidnapperen rakk etter alt å dømme å forskanse seg i en bunker under bakkenivå på sin egen eiendom før politiet kom til stedet.

Politiet bekrefter at bussjåføren ble drept i skytingen, men holder ellers kortene tett til brystet på grunn av den uløste situasjonen.

- Det er en pågående hendelse. Jeg kan bekrefte at én person er drept, men det skjer veldig mye nå og det ser ut til at vi kommer til å bli her en stund, sa sheriff Wally Olsen på en kort pressekonferanse tidligere i dag.

Han hadde da opplysninger om at femåringen ennå var fysisk uskadd.

Tidligere tatt for våpentrusler Gjerningsmannes skal være en 67 år gammel navngitt lokal mann som 22. desember i fjor ble pågrepet for våpentrusler mot en nabofamilie. Han skulle i et rettsmøte om dette forholdet i dag.

Ifølge lokalavisa Dothan Eagle har mannen et hjemmelagd bomberom på eiendommen sin, som nå er åstedet for gisselsituasjonen.

67-åringen har ingen barn og skal ikke ha noe kjennskap til gutten han kidnappet. Naboen Carol Shepard forteller at hennes datter var blant barna om bord på bussen, og at hun gjenkjente den eldre mannen fra nabolaget.

- Alt vi vet er er at han skjøt bussjåføren og tok en seksåring, sier Shepard til Dothan Eagle.

- Ikke god i hodet Flere naboer skal den siste tida ha reagert på at 67-åringen brukte mye tid på å konstruere det nedgravde tilfluktsstedet på tomta.

- Han er den typen som tror myndighetene er ute etter å ta ham. Han er ikke god i hodet, sier nabo Michael Creel til lokalavisa.