Skjøt skremmeskudd med revolver

En 33 år gammel mann bevæpnet med pumpehagle og revolver avfyrte et skudd utenfor sin samboers bolig i Leirvik sentrum på Stord lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

33-åringen rakk å fyre av et skudd utenfor boligen til sin samboer før han ble pågrepet av bevæpnet politi like før midnatt, skriver Bergens Tidende.

- Vi fikk telefon fra en slektning av samboeren kl. 23.07. Vedkommende hadde hørt skudd. På bakgrunn av disse opplysningene bevæpnet politiet seg. En fortropp dro straks til stedet som ligger nord for Leirvik sentrum, forteller operasjonsleder Harald Myklebust ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Fortroppen, som skulle observere hva som skjedde på stedet, sto plutselig ansikt til ansikt med 33-åringen. De ba ham om å legge fra seg våpnene, noe han gjorde uten ytterligere dramatikk.

Deretter ble han kjørt til politistasjonen i Haugesund og fikk overnatte i sentralarresten. 33-åringen, som er svensk statsborger, sitter nå søndag formiddag i avhør.

- Det ser ut til at det har vært løst et skudd med revolveren på utsiden av boligen til hans samboer. Det var tydeligvis ikke et målrettet skudd, men mer et skremmeskudd, sier Myklebust.

Mannens samboer skal ikke ha kommet fysisk til skade under episoden. Politiet vet foreløpig ikke hva som var bakgrunnen for at skuddet ble løsnet.

Politiet vil ta stilling til eventuell varetektsfengsling etter at avhørene er sluttført.

NTB