Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjøt ti år gammel gutt

En ti år gammel palestinsk gutt ble i dag drept av israelske soldater som åpnet ild mot steinkastende demonstranter i byen Rafah i den sørlige delen av Gazastripen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg ble en palestinsk politimann skutt ned og drept i Nablus på Vestbredden. Politimannen skal ha blitt drept av skudd fra et jødisk pilegrimssted, der det ofte er sammenstøt mellom jøder og palestinere.

I alt 74 palestinere skal ha blitt såret i sammenstøt med israelske soldater søndag.

De siste fire dagene er mellom 19 og 26 palestinere blitt drept i voldsomme sammenstøt flere steder, i Israel, på Vestbredden og Gazastripen. To israelske soldater er også blitt drept.

Urolighetene ble utløst av at den israelske høyre-politikeren Ariel Sharon besøkte området rundt Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem sist torsdag, noe som vakte meget sterke reaksjoner. Kontrollen over dette området er avgjørende for både jøder og muslimer, og er derfor ett av de største problemene for fredsprosessen i Midtøsten.

(NTB)