- Skjøt tre elger på 15 sekunder

Lasse (30) hadde stor jaktlykke i Finnmark.

STOLT: Lasse Johnsen med Tikka-rifla si og dyra han felte på mandag. Foto: EDEL REISÆNEN
STOLT: Lasse Johnsen med Tikka-rifla si og dyra han felte på mandag. Foto: EDEL REISÆNENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har aldri hørt om eller opplevd noe liknende. Jeg har hatt utrolig flaks ettersom tre dyr kom rett mot meg og jeg fikk dem godt i siktet. Det var akkurat som skiskyting, sier Lasse Johnsen (30) til avisa Finnmarken.

Johnsen var på elgjakt i Nesseby i Øst-Finnmark da han mandag skjøt hele tre dyr på en gang - et ungdyr, en kalv og ei ku. Ifølge ham selv og jaktlaget tok det hele toppen 15 sekunder.

- Etterpå var jeg skjelven på hånda, men hadde en lettet og god følelse, sier 30-åringen til Dagbladet.

- Gedigen Det var hans mor og jaktlagsleder Edel Reisænen (56) som først fikk øye på elgene fra sin utkikkspost på en fjelltopp.

- Jeg så elger i skogen, den ene var gedigen. Da var det bare å aksjonere - noen i laget drev elgene mot meg, men før de rakk fram, hørte jeg skudd nedenfra. Det gikk så fort, sier Reisænen til Dagbladet.

Sønnen, som lå på post på en liten høyde ved ei elv, forteller:

- De laget ikke en lyd, og da jeg så dem komme, trodde jeg ikke helt hva jeg så. Jeg ble veldig fokusert, og konsentrerte meg om å ligge helt stille, sier Lasse til Dagbladet.

Nakkeskudd De tre elgene gikk på rekke. Først gikk kua, deretter kalven og til sist ungdyret på halvannet år.

- Jeg løftet geværet og fulgte ungdyret bakerst med siktet en stund. Så skjøt jeg elgen med et nakkeskudd. Da stoppet de to andre opp, så jeg flyttet bare kikkerten til dem og skjøt. Først kalven, så kua. Alle tre gikk rett i bakken, sier 30-åringen.

Lasse anslår skuddholdet til ca. 150 meter. Han understreker at siden det er ulovlig å ta livet av kua før kalven, skjøt han kua til sist.

- Jeg hadde godt sikte og var helt sikker på å kunne ta livet av alle dyra, sier han.

- Lasse er en eminent skytter, konstaterer moren overfor Dagbladet.

30-åringen, som i dag har vært på rypejakt i samme område, forteller at de tre elgene nå henger til mørning. I helga skal jaktlaget tilbake til feltet for å felle det fjerde dyret de har fått tillatelse på.

- Spesielt Jan Hansen i Nesseby viltnemnd sier det ikke er helt uvanlig å skyte flere dyr på en gang.

- Mitt eget jaktlag har tidligere skutt to elger på en gang. Men tre er spesielt, sier han til Dagbladet.

Elgjaktsesongen i Nesseby varer fra 25. september til og med 31. oktober. Kvoten er på 100 dyr, med en målsetning på 75.

- Til nå er 54 elger felt, så vi ligger godt an til å fylle kvoten, sier han.