Skjøt tyrkisk gissel

Lastebilsjåføren i Irak ble henrettet for åpent kamera på internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Videoen av den grufulle henrettelsen ble dukket i dag opp på en islamistisk internettside.Videoen viser den tyrkiske lastebilsjåføren, som jobbet for et firma i Irak, sittende på kne foran tre maskerte gisseltagere.

På videoklippet som i dag ble offentliggjort på internett, blir den tyrkiske lastebilsjåføren Murat Yuce skutt foran åpent kamera.

- Jeg har et bare et råd for tyrkere som vil komme til Irak for å jobbe: Du trenger ikke å holde i en pistol for å hjelpe okkupasjonsmakten USA... Tyrkiske selskaper bør trekke seg ut av Irak, sier lastebilsjåføren på videoklippet før en av gisseltagerne retter en pistol mot hans hode og trekker av.

Etter at han faller sammen, skyter gisseltageren ham med to skudd til.

Et svart banner i bakgrunnen viser at gisseltagerne tilhører gruppa «Tawhid Jihad», ledet av jordaneren Abu Musab al-Zarqawi. USA mistenker al Zarkawi for å være tilknyttet al-Qaida.

Søndag varslet gruppa at de hadde kidnappet to tyrkiske lastebilsjåfører, og truet med å kappe hodene av dem innen 48 timer. Den drepte var ikke blant disse.

I følge TV-kanalen Al-Jazera, arbeider de to for et tyrkisk selskap som leverer varer til amerikanske styrker i Irak.

DREPT: Videoklippet som dukket opp på flere islamistiske nettsider i dag viste den grufulle henrettelsen av lastebilsjåføren Murat Yuce.
SKUTT: Disse to tyrkiske lastebilsjåførene som ble kidnappet lørdag. Bildet er fra en videofilm publisert i går, der gisseltagerne truet med å drepe sjåførene innen 48 timer.