SKUDDVEKSLING: Fire skal ha blitt skadd da det ble skutt ut av et vindu fra Taj Mahal hotel. En av de skadde skal være en reporter fra nyhetsbyrået AFP. Foto: SCANPIX/AP Photo/Altaf Qadri
SKUDDVEKSLING: Fire skal ha blitt skadd da det ble skutt ut av et vindu fra Taj Mahal hotel. En av de skadde skal være en reporter fra nyhetsbyrået AFP. Foto: SCANPIX/AP Photo/Altaf QadriVis mer

Skjøt ut fra hotellvinduet

Reporter blant fire skadde utenfor Taj Mahal hotel nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


SISTE: Kampene inne i det jødiske boligkomplekset skal nå være over. Soldater og folkemengden utenfor jubler. Dagbladet.no kommer med mer om dette straks!

MUMBAI/OSLO (Dagbladet.no): En TV-reporter fra nyhetsbyrået AFP skal være blant fire som er skadd i kryssilden mellom soldater og terrorister ved Taj Mahal hotel i Mumbai.

Det er CNNs søsternettverk IBN som melder dette i ettermiddag. Det er heftig skuddveksling og eksplosjoner inne i hotellet for øyeblikket.

Skudd skal ha kommet fra et vindu i tredje etasje. Kommandosoldater har skutt flere granater inn i vinduene fra utsiden av hotellet. Samtidig pågår jakten inne i det enorme bygget. Kommandoledelsen har tidligere i dag opplyst at de tror tre til fire terrorister fremdeles holder stand inne i hotellet.

I hele natt og dag har kommandosoldater kjempet mot terrorister inne i Taj Mahal hotel, Oberoi-Trident hotel og et jødisk boligkompleks like i nærheten. Det har vekslet mellom eksplosjoner og skuddveksling i hele dag.

Mens myndighetene nå mener å ha full kontroll i og utenfor Oberoi-Trident, er situasjonen fremdeles svært dramatisk ved på de to andre stedene.

Omlag 100 har i løpet av natten og morgenkvisten kommet ut fra fra Oberoi, og hotellet er nå offisielt frigjort. Politiet og myndighetene tror ikke det er flere gisler i Taj Mahal, men vil ikke kunne fastslå dette før kampene er over.

- Terroristene viser ingen nåde, og skyter på alt som rører seg. Det er 400 hotellrom, og de flytter seg hele tiden, sa lederen for kommandostyrken tidligere i dag.

Det har også brutt ut ny brann i Taj Mahal hotel. Røyk stiger opp fra hotelltaket. 

EKSPLOSJONER: Indiske soldater fyrer av en granat gjennom et vindu de tror en av terroristene gjemmer seg bak på Taj Mahal hotel. Situasjonen er svært dramatisk. Foto: ScanpixAFP/Indranil MUKHERJEE
EKSPLOSJONER: Indiske soldater fyrer av en granat gjennom et vindu de tror en av terroristene gjemmer seg bak på Taj Mahal hotel. Situasjonen er svært dramatisk. Foto: ScanpixAFP/Indranil MUKHERJEE Vis mer