Skjøt vilt i halloween-maske

En albansk mann ble skutt på Grønland i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har i kveld avhørt to personer med tilknytning til leiligheten der det ble skutt natt til søndag.

- Disse avhørene har ikke kastet nytt lys over saken. Det virker ikke som de er interessert i å fortelle politiet noe særlig, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt

Etterforskningen av skyteepisoden fortsetter i morgen.

- Nå venter vi bare på at offeret skal bli såpass bra at vi får avhørt ham, sier Abrahamsen til Dagbladet.no.

Han ligger til observasjon på Ullevål Universitetssykehus, og er tidligst i morgen tidlig i stand til å prate med politiet. Klokka 01.19 fikk politiet melding fra naboer som hørte skyting.

- To menn ble sett løpende av gårde fra stedet. Minst en av dem hadde på seg halloween-maske. En sånn stygg sak som de bruker i USA, sier Abrahamsen.

Skutt i brystet

Maska ble funnet ikke langt unna åstedet i Breigata 21 på Grønland. De ukjente mennene i 20-årene er fortsatt på frifot. De ble sluppet inn i oppgangen etter å ha ringt på hos en nabo. Politiet vet ikke hvordan de kom seg inn i leiligheten til offeret, men tror han kan ha sluppet dem inn selv.

- Den albanske mannen skal ha løpt rundt inne og utenfor leiligheten, sier Abrahamsen til Dagbladet.no.

Vitner sier at de hørte tre skudd - et traff døra til en nabo. Albaneren i 30-årene ble skutt i brystet slik at den ene lungen punkterte, og ligger nå til observasjon på Ullevål Universitetssykehus. Tilstanden etter operasjonen er uavklart, men stabil.

Haltet vekk

Mens politiet var på åstedet, ankom en østeuropeisk kvinne tilknyttet prostitusjonsmiljøet. Hun opplyste at hun bodde der, men ville i kveld ikke si noe særlig i politiavhøret. Like taus er mannen som står oppført som bosatt i leiligheten.

- Offeret er ukjent for politiet, og oppholdsstatusen hans er også ukjent. Vi utelukker ikke at skytingen kan relateres til prostitusjon, og det er også penger involvert, sier Abrahamsen.

Politiet har ikke funnet noe dokumentasjon på at offeret har lovlig opphold i Norge. De fant et større pengebeløp i leiligheten, og anser det som mistenkelig på grunn av den store summen. Øyenvitner forteller at en av gjerningsmennene haltet vekk fra åstedet. På videoopptak fra legevakta like etter ser politiet en mann halte forbi og forsvinne opp Trondheimsveien. Han hadde kremfarget bukse, mørk T-skjorte og hvite joggesko.

Lette med hunder

- Vi vet ikke om mannen på opptaket har noe med skytinga å gjøre, men det stemmer bra tidsmessig. Vi ønsker å komme i kontakt med ham, sier politioverbetjenten.

Albaneren var ved bevissthet da den første politipatruljen ankom i natt, og han fikk førstehjelp på stedet til ambulansen kom og fraktet ham til Ullevål. I timene som fulgte lette politiet med hunder etter de to gjerningsmennene som de tror er av østeuropeisk opprinnelse. Et titall vitner er avhørt av politiet.

<B>SIKRET SPOR: Det ble skutt flere skudd inne i oppgangen, og et av disse traff døra til naboen.
<B>INGEN SÅ ANSIKTENE: To gjerningsmenn ble sett løpende vekk fra åstedet - iallfall den ene hadde på seg en halloween-maske.
<B>BLOD I OPPGANGEN:</B> I oppgangen innenfor gitterporten, ved siden av restaurant "Lille India" på Grønland, ble mannen skutt. Hele kvartalet ble sperret av.
<B>VET IKKE HVA SOM SKJEDDE: Politiet har ennå ikke fått snakket med den albanske mannen som ble skutt.