Skjøt vilt i rettssal

Den tiltalte grep tak i sheriffens revolver og drepte dommeren, en betjent, og en reporter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Akkurat nå jages revolverdesperadoen av store politistyrker i Atlanta-området. 30 skoler er sperret av, og på motorveiene oppfordres alle til å holde utkikk for den antatte fluktbilen.

Det blodige rettsdramaet skjedde i Atlanta i USA i ettermiddag norsk tid.

33-åringen Brian Nichols sto tiltalt for voldtekt og kidnapping da han skal ha grepet fatt i revolveren til visesheriffen, rettet den mot dommeren, og trukket av.

Dommer Rowland Barnes (64) og en rettsreporter skal ha blitt drept av skuddene som falt inne i selve rettssalen. Deretter truet han seg ut av bygningen, hvor han skal ha skutt og drept en sheriffbetjent og kapret til seg en bil.

Også en annen betjent skal være såret, og en reporter på utsiden av bygget skal ha blitt utsatt for grov vold. Det skal være denne reporterens grønne Toyota 33-åringen kapret.

Rettsbygningen i Atlanta og en rekke andre bygg i sentrum ble avstengt, mens gatene ble blokkert av politisperringer for å hindre 33-åringen å forsvinne.

Jakten pågår fortsatt.

- Vi hørte noen lyder. Det hørtes ut som tre eller fire skudd. Der og da trodde vi det var smell i fra en motor, sier forsvarsadvokat Chuck Cole som var i rettsbyggets parkeringshus da skuddene falt.

DRAMA: Tre er drept, og flere såret etter at en voldtektstiltalt skjøt vilt rundt seg i Rettsbygningen i Atlanta. Foto: Scanpix
DRAMA: Tre er drept, og flere såret etter at en voldtektstiltalt skjøt vilt rundt seg i Rettsbygningen i Atlanta. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi hørte tre-fire skudd, så så vi en mann løpe over gata med pistol i hånda, og ned i det underjordiske parkeringshuset, forteller Wickie Warner som jobber i rettsbygningen til CNN.

BLODIG: Politiet i Atlanta jakter med store styrker på 33-åringen Brian Nichols som drepte tre mennesker i og utenfor rettsalen i Atlanta i ettermiddag.
JAGES: 33-åringen Brian Nichols jages nå etter skytingen. Han truet til seg en grønn Toyota utenfor bygget.
DREPT: Dommer Rowland Barnes (64) ble regelrett likvidert inne i rettssalen. Også en sheriffbetjent og en reporter skal være drept.