Skjøt vilt med hagle to måneder før drapet

ORKDAL (Dagbladet): 19-åringen som er siktet for drapet på Morten Kristiansen (16) i Orkdal, hadde egentlig bestemt seg for å slutte å drikke. Han var blitt skremt, etter at han for to måneder siden raserte et hus og avfyrte 43 haglskudd i fylla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men han greide ikke holde seg unna alkoholen: 19-åringen har fortalt at han i forbindelse med 16. mai-festen drakk store mengder hjemmebrent, og at mye av den ble inntatt på bar.

Selv hevder han å ha fått total blackout. Han husker ingenting fra mellom klokka 04 og 05, da politiet mener han har slått to sovende ungdommer i hodet med en eller flere steiner.

- Siktede erkjenner at han har problemer med sin egen atferd når han har drukket alkohol, sier politiinspektør Kjell Waclawczyk til Dagbladet.

43 skudd

Det var i sin fars fritidshus 19-åringen gikk fullstendig berserk for to måneder siden. Han var alene og sterkt beruset, da han avfyrte 43 skudd med farens hagle. Alt inventar i huset ble ødelagt.

Siktede fortalte selv om episoden i avhøret av ham 17. mai. Hendelsen skal fra før ikke ha vært kjent for politiet. Det var også 19-åringen som selv talte opp antallet skudd han hadde avfyrt.

- Gutten ble redd etter det som skjedde den gangen. Han hadde egentlig tenkt å slutte å drikke alkohol, forteller Waclawczyk.

Fengsling

Det var en liten og spinkel 19-åring, med kort lyst hår, som i går ble framstilt for varetektsfengsling i Orkdal forhørsrett. Kledd i svart bukse og blå genser, satt han og tvinnet på en del av ei bruskork. På bordet foran ham sto ei flaske Coca-Cola og en rull med sjokoladen Smil.

Da dommeren spurte om han erkjente straffskyld, rødmet gutten over hele ansiktet og svarte nei.

- Han husker ingenting av det som skjedde, og det er ingen vitner til ugjerningen. Han kan ikke ta på seg skyld for noe han ikke vet, sier forsvareren, advokat Stig Mjønes.

Siktede var i gang med militærtjenesten og hadde avtjent tre uker da han fikk sin første perm 16. mai. Han hadde sovet lite og var veldig sliten, og forsvareren mener at dette i kombinasjon med det store alkoholinntaket, kan være årsaken til blackouten.

I RETTEN: Politiinspektør Kjell Waclawczyk (t.h.) mener at det er fare for at den siktede 19-åringen kan begå nye straffbare forhold, fordi han skal ha vist seg farlig i fylla.