Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjøt vilt på kjøpesenter i Nairobi

Minst 20 drept og et ukjent antall tatt som gisler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Kenyas Røde Kors sier minst 20 personer er bekreftet drept i angrepet, melder BBC.

(Dagbladet): Vitner sier at en gruppe væpnede menn har åpnet ild og tatt gisler på det eksklusive kjøpesenteret Westgate i Nairobi. En kilde hos myndighetene sier til CNN at mennene begynte å skyte på tilfeldige personer i bygget som var fullt av lørdagshandlende.

Ifølge kildene på stedet har de væpnede mennene tatt minst sju gisler. Den svenske avisa Aftonbladet melder at minst 50 er truffet av skudd. Nyhetsbyrået DPA skriver at det er 18 maskerte menn som har tatt seg inn i kjøpesenteret.

En skadd person fraktes ut av Røde Kors. Foto: Røde Kors i Kenya
En skadd person fraktes ut av Røde Kors. Foto: Røde Kors i Kenya Vis mer

Kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet opplyser til NTB at man ikke har fått opplysninger om at nordmenn er involvert, men at man holder løpende kontakt med Norges ambassade.

Det virket mer som et angrep enn et væpnet ran, sier flere vitner.

Situasjonen er fortsatt pågående og uoversiktlig. Vitner sier til nyhetsbyrået Reuters at de har sett minst ni døde. Bilder fra stedet viser en rekke blodige personer som ligger på bakken.

 Folk søker dekning utenfor kjøpesenteret. Foto: Reuters
Folk søker dekning utenfor kjøpesenteret. Foto: Reuters Vis mer

- Vi har folk på stedet som forsøker å få ut gruppen som skyter, sier politiet til AFP.

Væpnet politi har omringet bygningen og forsøker å forhandle med gisseltakerne. Det er ikke kjent hvem de er og hva som er motivet.

Rob Vandijk ved den nederlandske ambassaden til landet sier at han spiste på en restaurant da gjerningspersonene kastet granater inn i bygningen.

RØMMER: Kunder som flykter fra kjøpesenteret hvor en gruppe menn begynte å skyte. Foto: AP Photo/ Jason Straziuso/NTB Scanpix
RØMMER: Kunder som flykter fra kjøpesenteret hvor en gruppe menn begynte å skyte. Foto: AP Photo/ Jason Straziuso/NTB Scanpix Vis mer

Kjøpesenteret er et av de mest eksklusive i Nairobi og brukes i hovedsak av rike fastboende og tilreisende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media