Skjøt vilt på lensmannskontor

TROMSØ/OSLO (Dagbladet.no): En våpendesperado sitter nå på glattcelle i Alta etter å ha skutt vilt rundt seg inne på det lokale lensmannskontoret. Flere mennesker var til stede i det lille lokalet, men ingen skal ha blitt fysisk skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere mennesker, både polititjenestefolk og publikum var tilstede på lensmannskontoret da mannen løsnet skudd med en hagle. I følge politiet ble sju skudd løsnet på utsiden av kontoret og tre skudd ble løsnet på innsiden. Ingen av de som var tilstede ble fysisk skadd i skytedramaet.

Likevel var det en sjokkerende opplevelse og alle de som var på lensmannskontoret er tilbudt hjelp av en krisepsykolog.

Utrolig nærme

Episoden skjedde ved 13-tida. Rommet der skuddene ble løsnet er på ca. 25 kvadratmeter. Ingen ble truffet av skuddene, men bygningen og inventaret på lensmannskontoret har fått materielle skader. Også en politibil som sto på utsiden er har fått skuddskader.

- Hvor nærme mennesker falt skuddene?

- Det vet jeg ikke, men jeg er blitt fortalt at de som var i rommet kjente lufttrykket fra skuddsalvene, sier Inger-Marie Landfald, politiinspektør i Vest-Finnmark politidistrikt til Dagbladet.no

- Vi vet ikke om mannen siktet på folk, men det er klart at når noen skyter så mange skudd i et så lite lokale, er det flaks at ingen er skadet, sier konstituert lensmann i Alta Jan Arne Pettersen til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer