Skjøt vilt på lensmannskontor

TROMSØ/OSLO (Dagbladet.no): En våpendesperado sitter nå på glattcelle i Alta etter å ha skutt vilt rundt seg inne på det lokale lensmannskontoret. Flere mennesker var til stede i det lille lokalet, men ingen skal ha blitt fysisk skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere mennesker, både polititjenestefolk og publikum var tilstede på lensmannskontoret da mannen løsnet skudd med en hagle. I følge politiet ble sju skudd løsnet på utsiden av kontoret og tre skudd ble løsnet på innsiden. Ingen av de som var tilstede ble fysisk skadd i skytedramaet.

Likevel var det en sjokkerende opplevelse og alle de som var på lensmannskontoret er tilbudt hjelp av en krisepsykolog.

Utrolig nærme

Episoden skjedde ved 13-tida. Rommet der skuddene ble løsnet er på ca. 25 kvadratmeter. Ingen ble truffet av skuddene, men bygningen og inventaret på lensmannskontoret har fått materielle skader. Også en politibil som sto på utsiden er har fått skuddskader.

- Hvor nærme mennesker falt skuddene?

- Det vet jeg ikke, men jeg er blitt fortalt at de som var i rommet kjente lufttrykket fra skuddsalvene, sier Inger-Marie Landfald, politiinspektør i Vest-Finnmark politidistrikt til Dagbladet.no

- Vi vet ikke om mannen siktet på folk, men det er klart at når noen skyter så mange skudd i et så lite lokale, er det flaks at ingen er skadet, sier konstituert lensmann i Alta Jan Arne Pettersen til Dagbladet.no.

Det er fortsatt uklart hva som var motivet for skytingen.

- Jeg ønsker ikke å si noe om det for det blir bare spekulasjoner. Mannen skal avhøres og han vil bli fremmet for varetektsfengsling på mandag, sier lensmannen.

Pågrepet

- Jeg vet ikke hvor lenge den dramatiske situasjonen varte. Vi må snakke med alle som var her for å få klarhet i hendelsesforløpet. Det er jo ikke så mange politibetjenter her i helgen, men vi har kalt inn ekstra ressurser. Åstedsarbeidet pågår ennå, sier Pettersen.

- Det vi prioriterer først og fremst nå er å ta hånd om våre egne som har vært gjennom en forferdelig påkjenning.

Politimesteren i Vest-Finnmark ga ordre om bevæpning da mannen skjøt vilt rundt seg. Mannen ble pågrepet inne på lensmannskontoret og sitter nå på glattcelle.

Mannen karakteriseres som en kjenning av politiet.

- Han er kjent for oss som en del av narkotikamiljøet. I tillegg er han nylig utskrevet fra psykiatrisk sykehus, sier lensmannen ril TV 2.