Skjøt vilt rundt seg på jernbanestasjon

Det var som tatt ut av gangsterfilmen «De Ubestikkelige» da en mann begynte å skyte vilt rundt seg på togstasjonen Chicago's Union Station i USA i kveld. En politikvinne ble skadet, og gjerningsmannen drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paniske togpassasjerer løp i alle retninger da noen løsnet skudd inne i stasjonsbygningen, som er et landemerke for Chicago i USA. Politikvinnen og en person til ble alvorlig skadd i skytedramaet, mens gjerningsmannen ble skutt og drept, melder AP.

Store politistyrker, flere ambulanser og mannskaper fra brannvesenet hastet til togstasjonen da meldingen om skytingen tikket inn. Skytingen skal ha funnet sted ved nedgangen til en plattform for lokaltog og fjerntog. Skytingen skal ha begynt ved 19.15-tida norsk tid i kveld.

- Jeg var på vei ut får å spise lunsj? ...plutselig ser jeg minst 25 mennesker løper mot meg mens de skriker «De skyter, de skyter». Jeg ble løpt rett ned, sier Peter Noto, en jernbaneansatt.

Han forteller AP om alt bråket fra skuddene som ble løsnet. Passasjerer som satt i tog som sto på perrongen ble umiddelbart evakuert fra vognene, og i sikkerhet.

Union Station i Chicago oser av gammel amerikansk toghistorie. Stasjonsbygningen ble blant annet brukt i gangsterfilmen «De Ubestikkelige» med Kevin Costner og Sean Connery. En av filmens scener viser mennesker som flykter i panikk etter at to rivaliserende gangsterbander åpner ild mot hverandre med maskingevær.